- Annons -

Rospiggarnas tuffa ekonomiska läge: Så ska de få publiken att komma

Rospiggarna är nästa klubb att deklarera att de har det tufft ekonomiskt. Det finns dock hopp.

- Annons -

Rospiggarna kan se tillbaka på några tuffa år ekonomiskt. Klubben dras med förarskulder och gick back med cirka 2 miljoner kronor 2022.

I en intervju till Norrtelje Tidning berättar klubbens ordförande Per Nohr om läget.

– Allt som allt fick vi ett ägartillskott på 1,7 miljoner kronor. Totalt går vi back med ungefär två miljoner kronor. Det är tufft, som det har varit några år. Men jag är försiktigt optimistisk och tror på det vi gör, även om det är en tuff situation, säger Nohr.

Att få tillbaka publiken är prio ett, för att få det sänker man bland annat biljettpriset.

- Annons -

– Vi har haft många möten och ska ha flera möten. Vi måste få publiken att vilja komma tillbaka. Det är en jätteviktig grund i det. Vi såg vid första kvartsfinalmatchen i fjol mot Västervik, då det stod 0–0, att det kom 1050 personer. Vi behöver många, många fler som behöver bli attraherade. Vi kommer att ha någon form av tema på varje match och sänker också biljettpriset så att fler ska vilja komma hit och tycker att det är värt pengarna att göra det. För vuxna kommer biljettpriset vara 190 kronor och för pensionärer kommer det vara 150 kronor.

– Vi kan inte gå tillbaka och förändra det som varit. Men vi kan ändra situationen där vi är nu. Jag vill använda min positiva energi för att se framåt och inte se bakåt. För mig är det jätteviktigt.

Rospiggarna har förarskulder till några förare från förra året, det ska dock finnas en avbetalningsplan.

Läs hela intervjun på norrteljetidning.se.

Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna