- Annons -

Rospiggarnas svaga publikfacit: ”Går inte att bedriva elitverksamhet”

Rospiggarna åkte ut i semifinal mot Smederna, det är ett bra resultat sportsligt. Det som oroar klubben är lagets publiksiffror.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Rospiggarna har haft det jobbigt med publiken i år, totalt hade klubben ett snitt på 1443 åskådare per match. I semifinalen var det endast 1044 personer på läktaren. Lagledare Peter Jansson är skeptisk.

– Det går inte att bedriva elitverksamhet med 1044 personer, säger Peter Jansson till Norrtelje tidning.

Peter Jansson förklarar även att klubben kommer att behöva växa rent organisatoriskt till nästa år.

Klubbens ordförande Per Nohr ger sin syn på säsongen.

- Annons -

– Det är alltid tomt när en säsong tar slut, men som helhet har det varit en rolig och bra säsong. Vi har tagit steg framåt inom föreningen och sportsligt blev det ändå ett brons, vilket inte är fy skam. Så det känns bra.

Per ger även syn kring hur han ser på publiksiffrorna.

– Att det blev så mot Smederna överraskar mig inte särskilt, med tanke på måndagens resultat. Däremot blev jag väldigt negativt överraskad kring siffran i den första kvartsfinalen mot Västervik när vi bara hade 1145 personer. Det blir ett jättestort bekymmer att överleva på sikt. Vi måste ha in mer publik och där tror jag att stora delar av svensk speedway har arbete att göra. Hur ska vi locka fler? För det är inte alls roligt och heller inte bra på något sätt just nu.

Vad beror det på?

– Det man hör från personer som varit med länge är att tv-sändningarna har inneburit färre åskådare på plats. Pandemiåren, som var tuffa, har gjort att vissa sporter inte fått tillbaka samma mängd publik som tidigare och där får vi räknas in. När jag var verksam i Sirius så åkte vi ibland upp hit för att man hörde hört så mycket gott om Rospiggarna och klubbens arbete med att locka människor till matcherna. Då kunde det vara fyra, fem eller till och med sex tusen på plats. Väldigt mäktigt, säger Per Nohr till Norrteljetidning.

Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna