- Annons -

Rospiggarna vill skrälla mot Västervik: ”Alla räknar med att de ska vinna”

Rospiggarna tippades i botten av tabellen, nu är laget framme i semifinal. Där väntar guldfavoriten Västervik.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Inför säsongen var det nog inte många som hade gissat att Rospiggarna skulle stå i semifinal. Men nu är det precis så det är, lagmaskinen från Hallstavik har än en gång visat att man kan ta sig långt med ett jämnt lag.

I semifinalen väntar Västervik, ett lag som redan i vintras tippades som segrare. Grundserien vann de i relativt överlägsen stil. Nåväl, allt det där är historia nu. Det är dags att blicka fram mot tisdagens match.

– Vi får åka dit och göra så gott vi kan, Västervik är storfavoriter. Alla räknar väl med att d ska vinna ska vinna det här utom vi. Det blir en tuff uppgift för oss, Västervik är ett fantastiskt lag. För oss handlar det om att pressa deras förare hela kvällen. Vi ska komma från Västervik med ett bra resultat, gärna med en seger. Sen är vi hundra procent laddade för att vinna den matchserien, säger Peter Jansson.

- Annons -
Rospiggarna siktar på att få med sig ett bra resultat från Västervik.

– Det gäller att alla sju gubbar tar sina sju poäng. Om någon faller ur så krävs det att någon annan tar de poängen. Vi behöver åka dit och vara väldigt bestämda redan från start, fortsätter han.

Positivt för Hallstavikslaget är att Kai Huckenbeck återigen kör efter att ha stått vid sidan av de senaste matcherna på grund av en skada.

– Kai är tillbaka i laget, det känns skönt. Han är en stöttepelare i det här laget.

Västerviks bana är känd för att vara en av de bättre banorna i Sverige. Likväl så är det en bana som hemmalaget trivs bra på. Senast Rospiggarna var där fick man se sig besegrade med 66–24. Det är dock ett helt annat Rospiggslag som kommer dit den här gången.

- Annons -

– Det är en väldigt fin speedwaybana, alla gillar att åka på den banan. Ibland har man lite tufft på den banan, men jag tror och hoppas att vi har gjort vår hemläxa. Jag hoppas att vi vår plan ska fungera.

Västerviks bana brukar bjuda på bra speedway. Foto: Erik Kruse

I Cardiffs Grand Prix skadade sig Tai Woffinden. Han ska ha fått en bruten handled till följd av den kraschen. Klart att han kommer saknas, exakt hur det påverkar matchen är svårare att säga.

– Tai saknas i alla matcher när han inte är med oavsett vilket lag han kör i. Han är en ledare så det är klart att det är ett avbräck för Västervik. Ibland kan det funka bra att köra Riders när man har flyt på alla förare, avslutar Peter Jansson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna