- Annons -

Så tänker Västervik inför semin: ”Går inte att ersätta”

Under tisdagskvällen tar Västervik emot Rospiggarna på hemmabanan i Västervik. Inför matchen har hemmalaget drabbats av en tuff skada på Tai Woffinden.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Västervik stod för en bra grundserie, trots att man hade en hel del strul med skador så var det inga problem för laget att toppa tabellen. Nu väntar Rospiggarna i semifinalen, då saknas en av lagets viktigaste förare.

– Vi har inte ökat våra chanser när vi fått vår lagkapten skadad, så är det ju. Men vi ska försöka göra en bra första halvlek hemma under tisdagen. Rospiggarna är ett opålitligt lag, det är jämnt med många förare som kan ta tvåsiffrigt, säger Morgan Andersson.

Västervik har ett otrolig facit på hemmabanan. Inför semifinalen har man 21 raka segrar på Hejla arena.

– Det är alltid bra, men man kommer ju närmare en förlust varje gång också. Vi har varit starka hemma, men det är synd att vi inte kan ställa upp med det lag som vi hade tänkt.

Tai Woffinden har en bruten hand efter kraschen i Cardiff, hur länge han blir borta är inte klart.

– Nej, jag ska prata med honom idag. Jag vet inte så mycket mer än så.

- Annons -
Tai Woffinden är skadad. Foto: Erik Kruse

Att hitta en ersättare som har ett luftigt schema är inte enkelt. Det gör att Västervik kommer köra Riders Replacement för kaptenen.

– När vi fick skadeproblem på Chris Holder tidigt under säsongen så försökte vi hitta en ersättare. Det går inte att hitta en ersättare som är villig att köra en hel säsong, däför har vi fått gå runt på olika förare. Vi är jätteglada att Fredrik Lindgren och Mikkel Michelsen har kunnat hoppa in de matcher som de har kunnat. Vissa datum är svåra, september är en månad där det är väldigt mycket för Mikkel. Det har vi vetat om och det är inga knöligheter alls.

– Problemet med Tai är att det inte går att ersätta honom, de förare som är lediga ligger precis över honom i snitt. Thomsen hade fungerat men han är ju också skadad, vi klarar varken Vaculik, Holder, Pedersen eller Dudek. Alla är precis över Tai, det är ju ingångsnitt som vi går på, fortsätter han.

Till nästa vecka kan det bli aktuellt med ett annat upplägg.

– Det finns i alla fall inte någonting som gör oss starkare på hemmaplan, vi får se lite hur vi gör inför nästa vecka. Vi tar en match i taget.

Hur ser du på era chanser trots att Tai är skadad?

– Vi ska ha bra chanser ändå tycker jag, i alla fall på hemmaplan. Vi får se hur det blir i Hallstavik, vi för en dialog med Michelsen om det. Tanken var ju att Fredrik och Tai skulle köra semifinalerna tillsammans. Vi har fått trixa mycket i år, det har varit en halvknepig säsong. Så är speedwayen ibland, avslutar Morgan Andersson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna