- Annons -

Rospiggarna till semi med högt mål i sikte: ”Guld i alla fall”

Det blev Rospiggarna som drog det längsta strået i kvartsfinalserien mot Piraterna. Rätt tidigt stod det klart att endast en total kollaps av Hallstavikslaget skulle kunna stoppa en semifinal i Roslagen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Även om det inte blev seger i matchen, var det Rospigagrna som fick skratta högst under tisdagskvällen. Den ledning på tio poäng man tog med sig från hemmamatchen i Hallstavik räckte gott och väl. Efter elva heat räckte det med att ta målflagg i tre av fyra heat för att säkra avancemanget.  

– Vi vann ju inte matchen, men totalt vann vi och det känns väldigt skönt, säger Rospiggarnas lagledare Peter Jansson efter matchen.

– Vi åkte hit för att försöka vinna och sätta press på dom tidigt. Det lyckades vi med. Det var väl egentligen aldrig något snack om det, vi avgjorde ganska tidigt.

Foto: Erik Kruse

Fransmannen Dimitri Bergé har haft det tufft i Sverige senaste matcherna, men lyckades under kvällen få till en riktig fullträff i Hallstavik.

- Annons -

– Han har åkt bra i Polen hela tiden. Det är smågrejer, lite självförtroende hit och dit. Det kändes behagligt och han hade kontroll på läget, säger Peter om Bergés form.

Inte bara Bergé hade en fin poängrad i protokollet. Även riders replacement-heaten för skadade Kai Huckenbeck gav fin utdelning. I slutänden blev det nio poäng på den rad som skulle varit reserverad för Rospiggarnas tyska stjärna. Peter tror dock att det hade kunnat bli ännu bättre med full trupp.

– Faktum är att just här i Motala är just Kai och Kim dom kanske två bästa förarna vi har. Jag saknar honom i gänget och jag saknar Victor Palovaara. Men nu var det här laget vi hade idag. Jag tror Kai hade kunnat ta mer än nio poäng idag.

Vilka som blir Rospiggarnas motstånd i semifinalen är i skrivande stund ännu inte klart. Peter är övertygad om att det blir Västervik, men vilket lag skulle han valt om det var upp till honom?

- Annons -

– Det spelar ingen roll för mig. Vi slog Västervik med 28 poäng hemma förra året, men med ett helt annat typ av lag. Vi kommer behöva ta det här väldigt seriöst och vara riktigt på tårna.

Hur långt kan det här laget gå?

– Vi har ett väldigt bra lag och vi ska absolut försöka ta oss vidare ett steg till. Vi vill göra det bättre än förra året.

Foto: Erik Kruse

I Rospiggarnas väst fem körde lagets svenske GP-stjärna Kim Nilsson. Efter matchen står han i depån, skriver autografer och tackar motståndarförare. Att han är nöjd med matchen är det ingen tvekan om.

– Det kändes bra. Jag var ganska osäker för dagen. Sen känns det alltid skönt med tio poäng upp, men det kan gå fort utför också. Jag ska inte säga att det var lätt, för det var det verkligen inte. Men jag trodde det skulle bli väldigt mycket bakslag i början av matchen och att vi sen skulle få kämpa oss tillbaka för att ta oss vidare. Men nu tycker jag vi gör det bra från början.

Förare som gör sin första GP-säsong brukar inte allt för sällan ha det tufft i serierna. Kim har tvärtom höjt sitt snitt i Bauhausligan. Vad är hemligheten?

– Jag har väl försökt att inte göra en för stor grej av det. Jag har ju ändå kört ganska återhållsamt. Jag har bara haft dom medel jag rått på. Jag har försökt kört som innan, men givetvis varit tvungen att göra en del förändringar för att klara av GP-serien. Meck, fler cyklar och allt vad det nu är. Det kändes väl lite tungt i början av säsongen i polska ligan. Det var lite strul med grejerna, som vi kom på efter mycket om och men. Efter det har det rullat på bra. Lite skador tyvärr, men överlag har det känts bra.

Rospiggarna har på sista tiden verkligen visat fina resultat. Man säkrade slutspelsplatsen i grundseriens sista heat och har nu slagit ut serietrean Piraterna. En inte allt för långsiktig gissning är att stämningen i laget är rätt god.

– Det tycker jag absolut att den är och det är väldigt viktigt. Sen har vi gjort lite ändringar i laget. Vi hade Zengota från början som blev skadad. Då blir det att man får ändra om i laget och då blir det lite tufft på vissa positioner. Nu har Iversen och Becker kommit in som passar in i laget. Vi funkar bra tillsammans.

Hur långt tror du ni når i år?

– Ja… Guld i alla fall, svarar Kim och skrattar, innan han avslutar med att säga:

– Jag hoppas vi kan ge, vilka det nu blir, en bra match i semin. Att det avgörs i sista heaten. Sen får vi se om vi lyckas ta oss till final eller inte.

Resultat
Piraterna: 46 poäng (86)
1. Vaclav Milik, 8 poäng
2. Przemyslaw Pawlicki, 16 poäng
3. Oskar Fajfer, 7+3 poäng
4. Jonathan Ejnermark, 0 poäng
5. Piotr Pawlicki, 12 poäng
6. Peter Ljung, 0 poäng
7. Jonas Seifert-Salk, 3 poäng

Rospiggarna: 44 poäng (94)
1. Niels Kristian Iversen, 2+1 poäng
2. Kai Huckenbeck, (R/R)
3. Antonio Lindbäck, 8+1 poäng
4. Wiktor Przyjemski, 7 poäng
5. Kim Nilsson, 10+1 poäng
6. Dimitri Bergé, 9 poäng
7. Luke Becker, 8 poäng

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna