- Annons -

Robert Lambert: ” Det är bra för sporten och för min karriär”

Robert Lambert är fortfarande ung och har framtiden framför sig. Trots det har han redan hunnit etablera sig i den absoluta världseliten. Den trevliga britten som i år kör för Lejonen testar nya motorer, det och mycket mer kommer ni få läsa om i dagens intervju.

- Annons -

När jag möter Lambert i depån i Västervik har han bråttom tillbaks till Polen. Trots det är det inget snack, han ställer absolut upp på en intervju.

Robert Lambert kör i GP-serien 2021, han gör sitt första år som ordinarie förare. Han är hyfsat nöjd med säsongen så här långt.
– Det har gått helt okej, det har varit en lite mer teknisk säsong om man jämför med förra året. Förra året flöt allt på väldigt bra. I år är det mycket tuffare, men jag har lärt mig väldigt mycket. Grand Prix-serien är den högsta nivån man kan köra på, jag gör mitt bästa hela tiden, säger Robert Lambert.

Att Robert har en stor passion för sporten märks tydligt, men vad är egentligen det bästa?
– Det bästa är att resa runt och köra på olika platser, jag älskar att köra speedway, det var därför vi började köra. Adrenalinet och känslan av att det är du och cykeln som ska uppnå någonting är häftigt. Jag älskar även att köra och umgås med mina lagkamrater.

Noterbart är att Robert nog är den första föraren jag pratar med som vet direkt vad han ska svara på frågan hur han skulle beskriva sig själv som förare.
– Jag är väldigt avslappnad i depån, men när hjälmen kommer på är jag rätt så tuff och aggressiv. Jag måste vara lugn men samtidigt klara av att köra så tufft som möjligt. Det är därifrån jag har fått min smeknamn ”Ruthless” det kommer från en väldigt ung ålder.

- Annons -
Robert Lambert är avslappnad i depån.

Robert gör sin tredje säsong i Lejonen. En klubb som han berättar att han verkligen trivs i.
– Det är en bra klubb, allt flyter på fint. Jag har stor respekt för Anders och Mikael, de är bra killar som hjälper mig mycket. De bygger alltid ett bra lag år efter år. Vi har en väldigt bra laganda, jag trivs bra.

Lambert testar lite nya grejer i år. Någonting han är nöjd med.
– Det är en produkt från Matt Day och Ashley Holloway. Motorn har ny teknologi när det gäller ventilerna. Han har gett den till mig för att testa den, jag tycker att det fungerar väldigt bra. Det är bra att man förbättrar motorn hela tiden. Det är mycket bättre för motorn, man har inte några ventilfjädrar som går sönder. Det gör att man kan köra fler heat med motorn innan service. Det är positivt både för min egna karriär och för speedwaysporten i stort.

När Robert tänker tillbaka på sina bästa minnen från karriären så här långt är det två minnen som dyker upp.
– Jag har två minnen som jag håller lika högt. När jag blev Europamästare och när jag blev Brittisk mästare. De två sticker ut, avslutar Robert Lambert.

Adam Holman
Bild: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna