- Annons -

Rikard Kling: “En bra nystart”

Vetlanda har inför säsongen 2022 bytt ut många förare i laget. I dagens intervju är det lagledaren Rikard Kling som har svarat på frågorna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Vetlanda slutade säsongen 2021 på en femteplats. Den gångna säsongen var turbulent, stjärnförarna ställdes över i många matcher och laget var svårt att få grepp om. Inför den kommande säsongen har man bytt ut stora delar av laget. Även lagledaren Rikard Kling är ny i klubben. Han ger oss sina tankar kring lagbygget.

– Nummer ett för min del var ju att titta om det fanns någonting kvar, vissa förare visste jag ju hade lämnat och vissa hoppades jag skulle vara kvar. Sedan började jag bygga kring det som fanns och de som ville stanna. När det gäller nyförvärven har jag både värvat förare som jag vet tar ett visst antal poäng och även några lite mer oprövade kort som jag tror på.

Rikard hoppas att det kan bli en bra nystart för klubben.

- Annons -

– Det är klart att det är tråkigt att bli av med Zmarzlik och de andra stjärnorna som har varit här länge. Det är inget ont som inte har någonting gott med sig, jag tror det blir en bra nystart.

Förra säsongen var Rikard assisterande lagledare i Dackarna. Det finns en del saker som han tar med sig därifrån.

– Jag lärde mig en hel del saker av Mikael Teurnberg förra året. Jag tror det är viktigt att man har kul i laget samtidigt som förarna ska prestera. Det är en balansgång.

Vad kan man förvänta sig av Vetlanda 2022?

- Annons -

– Min förhoppning är att gå till slutspel. Vi ska som sämst vara sexa när grundserien är slut. I slutspelet kan ju allting hända, stolpe in i en kvartsfinal så är man helt plötsligt med i toppen.

Vad laget behöver göra för att komma dit är ganska simpelt, iallfall på pappret.

– Vi behöver vinna hemmamatcherna, så enkelt är det. Vi måste följa tabellen och se till att vi har tre lag efter oss.

Det finns några förare som Rikard tycker att man ska hålla ögonen på i hans lag.

– Filip Hjelmland och Pawel Przedpelski tror jag kan höja sig en nivå till. Martin Smolinski har nog också en nivå till i sig.

Rikard bjuder oss på sin tippning av hur serien slutar 2022.

– Jag tror att det är Gislaveds tur i år. 1) Lejonen 2) Västervik 3) Smederna 4) Dackarna 5) Vetlanda 6) Indianerna 7) Rospiggarna 8) Masarna 9) Piraterna. Indianerna och Rospiggarna skulle kunna byta plats. Det kommer bli tight mellan de sista lagen, vi skulle kunna bli sexa eller sjua vilket jag såklart inte hoppas på. Att Masarna och Piraterna hamnar i botten känns rätt klart tycker jag, avslutar Rikard Kling.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig och mer eller mindre nödvändig för att det ska gå att lägga ner tid på detta. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna