- Annons -

Rafflande avslutning att vänta– Det är jämnt i toppen

Bauhausligan går nu in i ett viktigt skede, det är inte många matcher kvar av årets grunderie. Varje poäng kommer att bli oerhört viktig.

- Annons -

En säsong i speedway går riktigt fort, faktum är att vi redan har kommit fram till de avslutande grundseriematcherna. Det är dock inget att deppa över, det är nu som det roliga börjar.

I toppen av tabellen hittar vi Lejonen på 22 poäng. De har så här långt förlorat borta mot Västervik och Smederna. De har dessutom kört en match mer än Smederna och två matcher mer än Västervik. Vinner Lejonen sina tre resterande matcher och tar bonusen mot Smederna vinner de sannolikt serien.

En poäng bakom Lejonen och med en match mindre kört än Gislavedslaget hittar vi Smederna. De har gjort en mycket imponerande säsong trots många skador. De har endast förlorat borta mot Västervik, i övrigt har man sett starka ut. Smederna slutar enligt mina beräkningar tvåa i årets grundserie. I ett slutspel vet vi alla att Smederna höjer sig ett snäpp.

Lite i skymundan av Smederna och Lejonen ligger Västervik på en tredjeplats. Laget har endast förlorat borta mot Lejonen, man tappade även en poäng då man kryssade borta mot Indianerna. Västervik har också chans att vinna serien, man ska ha i åtanke att de har hela fem matcher kvar. Och i ärlighetens namn så har de bara Smederna borta kvar som blir en riktig utmaning för dem. I övrigt vinner man och tar bonusen i resterande matcher. Västervik är en joker till att vinna serien.

- Annons -

Indianerna finns det inte mycket att säga om. De kommer att fortsätta ånga på och vara ett mittenlag. De går till kvartsfinal, slutar antingen fyra eller femma i grundserien.

Piraterna är svårbedömda just nu. Efter en bra start på säsongen har man förlorat fem raka matcher. Frågan är om det blir några fler segrar när man nu saknar en svensk förare med snitt över 0.500. Jag tror inte att Piraterna går till slutspel i år heller. Säsongen har varit för strulig för deras del.

Rospiggarna tar sannolikt den sista slutspelsplatsen. De har tre hemmamatcher kvar, och hemma är de väldigt starka. De har kanske inte levererat så bra som måna trodde på förhand men jag tror att de grejar slutspelsplatsen.

Dackarna skulle jag tro slutar på en femteplats när vi summerar 14 körda omgångar. Efter en tung säsong är min känsla att det har börjat lossna lite nu för Teurnbergs gäng. Nu kommer de ha nytta av att de varit med så bra i flera av matcherna, det är en enorm fördel när det gäller bonuskampen.

Masarna har en jobbig säsong och har endast vunnit en match. De missar slutspel i år, det vågar jag lova. De har varit nära i några matcher men inte räckt till.

Vi har en rafflande avslutning av serien, det kommer bli spännande både i toppen och botten.

Tabellen just nu
1. Lejonen, 11 matcher, 22 poäng
2. Smederna, 10 matcher, 21 poäng
–––
3. Västervik, 9 matcher, 16 poäng
4. Indianerna, 9 matcher, 10 poäng
5. Piraterna, 9 matcher, 6 poäng
6. Rospiggarna, 10 matcher, 5 poäng
–––
7. Dackarna, 9 matcher, 4 poäng
8. Masarna, 9 matcher, 2 poäng

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna