- Annons -

Profilen återvänder till Västervik: ”Det är med stor glädje jag kommer hem”

Peter Ljung är tillbaka i Västervik Speedway. Han lämnade klubben efter säsongen 2019 för att köra för Vetlanda. Det blev två års frånvaro innan det åter var dags för Peter att dra på sig Västervikssdressen igen.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Peter Ljung är en av de stora profilerna i svensk speedway, nästa år fyller han 40 år. Idag står det klart att han lämnar Vetlanda och återkommer till Västervik. Nästa säsong blir hans tolfte säsong i klubben. Säsongen 2021 blev det 18 matcher för Peter i Bauhausligan med ett snitt på 1.068 poäng per heat.

Sportchef Morgan Andersson kommenterar återkomsten i ett pressmeddelande

”Vi är mycket glada att ha Peter tillbaka i klubben efter två års frånvaro då han förmodligen  hade sina bästa säsonger i karriären 2018 – 2019 innan han tog beslutet att återvända till sin  moderklubb Vetlanda. Vartefter lagbygget har fortgått och vi efter avslutad säsong såg att vi kommer behöva göra vissa förändringar för att hålla oss under 11,00 i snitt till 2022 så har intresset från vår sida ökat för Peter och det känns som det varit ömsesidigt. Med Peter i truppen får vi såklart mängder av rutin och erfarenhet men också en förare som trivs  utmärkt på Hejla Arena. Jag är övertygad om att vi kommer få se en taggad och förberedd  ”Kung” Ljung till nästa säsong och med hans för mig gynnsamma snitt så kommer han bli en  mycket viktig förare för oss. Jag vet att Peter är riktigt revanschsugen efter de sista  säsongerna och det ska bli intressant och roligt att återigen kampera ihop med den  klubbikon han är”, säger sportchefen Morgan Andersson.

Peter Ljung kommenterar även han återkomsten i ett pressmeddelande.

- Annons -

”Det är med stor glädje jag kommer ”hem” till Västervik och varför det känns som hem  behöver väl ingen större förklaring efter mängder av säsonger i klubben. Västervik  Speedway har under väldigt många år varit och är klubben i mitt hjärta. Efter en mindre  lyckad utflykt till Vetlanda är det dags att vända skeppet i rätt riktning. Jag är både glad och  stolt över att få denna möjlighet och tackar Morgan Andersson och klubben för detta  förtroende. Jag var ju med och tog SM- Guld 2005 för klubben och tycker det är dags nu igen när  det vankas 100-års Jubileum nästa år. Måste också tillägga att det känns  extremt bra att återigen få Hejla Arena som hemmabana då jag klassar den som en av de  absolut bästa banorna och att återigen få träffa alla underbara supportrar och funktionärer  som jag träffat under mina tidigare år i Västervik. Blir väl i stora drag ”sagan om konungens  återkomst” ”, säger Peter Ljung med ett leende på läpparna!

Västervik Speedway 2022
Artem Laguta 2.479 
Fredrik Lindgren 2.276 
Bartosz Smektała 1.954 
Viktor Kulakov 1.875 
Gleb Chugunov 1.655 
Jaimon Lidsey 1.489 
Mads Hansen 1.455 
Peter Ljung 1.068 
Anton Karlsson 0.500 
Noel Wahlqvist 0.500

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna