- Annons -

Pontus Aspgren ser fram emot att vara tillbaka: ”När jag väl är där vill jag utmana Lindgen”

Pontus Aspgren missade i stort sett hela förra säsongen på grund av en skada. Nu är smedföraren laddad inför den kommande säsongen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Efter att ha haft sitt livs säsong 2021 blev Pontus Aspgrens 2022 inte lika bra. Efter en krasch i slutet av april tvingades han att se resten av säsongen från sidlinjen. Någonting som naturligtvis var tufft.

– Första perioden var jag väldigt dålig, maj, juni och början på juli fick jag äta tabletter. Jag hade väldigt ont. I mitten av juni träffade jag en ny läkare i Polen som satte en ny diagnos och kunde påbörja rätt behandling. Från juli fram till nu har det blivit bättre och bättre, säger Pontus Aspgren.

Skadan verkade först inte vara så allvarlig, tanken var att Pontus skulle testa att köra dagen efter. Dagen efter hade dock läget försämrats, Pontus hade problem att titta åt sidorna efter smällen på nacken. På sjukhuset visade det sig att ingenting var brutet i nacken, Pontus trodde då att det skulle gå över snart.

- Annons -

Skadan var svårbedömd, han visste inte när han skulle komma tillbaka.

– Det var riktigt jobbigt att missa kvalen i maj och juni månad. Jag fick acceptera det och försöka komma tillbaka så snabbt som möjligt. Tiden började springa iväg lite. Det var jobbigt att inte veta när man skulle komma tillbaka, bryter man nyckelbenet så vet man ungefär hur lång tid det tar.

Är du helt återställd nu?

– Ja i princip, jag har ingen daglig värk men jag kan få lite känningar när jag gör vissa tyngre övningar på gymmet men det är inget som ska hindra mig på banan.

- Annons -
Pontus är nästan helt återställd efter olyckan som höll honom borta stora delar av 2022.

Efter att ha gjort en riktigt bra säsong 2021, är Pontus laddad inför återkomsten. Det finns framförallt en sak som han behöver göra för att komma tillbaka i samma fina form.

– Först och främst måste jag ut på banan och testa alla grejer, jag vill se om det har kommit någonting nytt under förra året. Det gäller att ha samma förutsättningar som de andra förarna. Jag kommer lägga mycket tid på att hitta rätt grejer och köra lite träningsmatcher. Jag har kört speedway så länge så jag vet att jag kan köra speedway snabbt, det är jag inte orolig för. Jag vet vad jag ska göra när jag sitter på cykeln, det känns bara som ett långt vinteruppehåll.

Målet med årets säsong är tydligt.

– Jag ska tillbaka till den form jag hade 2021. Alla tidigare säsonger har jag haft tydliga mål, att bli svensk mästare, att kvala in till EM och GP. Alla såna mål ligger ju kvar där och jag vill fortfarande uppnå dem. Men först och främst ska jag komma in i tempot igen och kunna köra bra i alla ligorna. När jag väl är där så vill jag utmana Lindgren om att vara bästa svensk.

I sommar gör Lag-VM en efterlängtad comeback i schemat. Pontus är en av förarna som har chansen att få representera Sverige.

– Det är superkul, det skulle vara en dröm att få ta på sig Sverigoverallen. Jag minns att det var en tävling man tittade på när man var liten. Jag hade ju äran att få vara med i Par-Vm 2020, det vore kul att få vara med igen och försöka ta en medalj med Sverige.

Du stannar i Smederna, var det en självklarhet?

– Ja det var det, det var ingen tvekan. Efter att jag gick till Smederna 2017 så har jag inte valt någon annan klubb. Det blev ett break på ett år när Smederna valde att inte köra 2020, då var Indianerna schyssta och tog in mig. I och med att jag inte kunde köra föra året så känns det självklart att vara kvar i år.

2023 blir Pontus femte säsong i Smederna.

– Jag tycker att vi har ett bra lag. Det gick ju inte att bygga samma lag igen eftersom att vi hade fyra förare med snitt över 2.0. Jag tycker att vi har byggt det bästa laget som vi kan få ihop. Vi har visat förr att vi kan få ihop gruppen och gå hela vägen även när vi inte är favoriter. Vi har inga andra målsättningar 2023.

Hur ser planen ut på försäsongen?

– Jag tänker börja lugnt i april hemma i Sverige. Jag ska in i polska ligan i maj i samband med att Bauhausligan drar igång. Jag vill komma igång bra innan jag åker till Polen. Jag planerar att köra några träningsmatcher, avslutar Pontus Aspgren.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna