- Annons -

Pontus Aspgren avslutar karriären: ”Tyvärr tar min dröm slut nu”

Under onsdagen kom det tråkiga beskedet att Pontus Aspgren tvingas avsluta karriären. Skadorna påverkade honom till slut för mycket.

- Annons -

Pontus Aspgren gjorde sitt livs säsong 2021, därefter kraschade han i slutet av april 2022 och fick se resten av säsongen från sidlinjen.

Tanken var att skulle vara tillbaka i Smederna den här säsongen, men två dagar innan den tänkta tävlingspremiären kommer beskedet att han avslutar karriären.

Pontus skriver om beslutet på sin Facebooksida.

”Det är med stor sorg i hjärtat som jag behöver skriva detta. Efter flertalet tuffa krascher under åren där min nacke tagit för mycket stryk så måste jag tyvärr avsluta min speedwaykarriär. Jag har rehabat hårt i snart ett år och gjort allt jag kan för att komma tilllbaka till denna säsong. Efter att ha tränat igen på speedwaybanan de senaste dagarna så måste jag lyssna på kroppen och inse att den inte håller en säsong till. Det är så många jag vill tacka som har hjälpt mig under min karriär, Min fantastiska familj, mina sponsorer, mina mekaniker och vänner som stöttat mig i med och motgång. Jag vill även tacka alla klubbar runt om i Europa som jag representerat. Jag är evigt tacksam för att ni har hjälpt mig på min väg och min dröm som liten pojk att bli speedwayproffs. En dröm jag levt sedan jag tog studenten för 13 år sedan. Tyvärr tar min dröm slut nu, men jag hoppas kunna vara en del av speedwayen på ett eller annat vis framöver. Återigen, tack alla sponsorer, fans och min familj för ert stöd under alla dessa år”

- Annons -

Pontus säger i en kommentar till Speedwayfans.se att han ska försöka vara med i depån på Smedernas hemmamatcher.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna