- Annons -

Piraterna lånar från Lejonen: ”Kommer tillbaka 2024”

Piraterna och Lejonen har kommit överens om att Piraterna lånar Mathias Thörnblom över säsongen 2023. Thörnblom ska dock återvända till Lejonen 2024.

- Annons -

Lejonen går under onsdagen ut med att man skriver tvåårskontrakt med Mathias Thörnblom. Det första året kommer han dock att vara utlånad till Piraterna.

– Vi kommer att arbeta efter två olika typer av laguppställningar nästa år. Ett med lite högre snitt på förare 1-5 och lägre på reserverna, dvs mer spets, och ett med lite mer jämna snitt över hela laget, dvs mer bredd. I båda fallen hamnar Mathias i kläm med sitt snitt när vi ser hur många poäng vi måste få ut av varje position i laget, skriver Mikael Holmstrand i ett meddelande.

Att kunna hjälpa Mathias har varit viktigt för klubben.

– Mathias är en av klubben största trotjänare och så nära en egen produkt man kan komma efter 10 år med Lejonen. Förutom det är Mathias en riktigt bra kille som vi såklart vill hjälpa på bästa sätt och möjliggöra en fortsatt god relation med. Därför har vi skrivit ett 2-års avtal med Mathias, men där han under 2023 blir utlånad till Piraterna.

- Annons -

Att Piraterna lånar av Lejonen är ett bra exempel på hur klubbarna kan samarbeta och ta ansvar.

– Genom att erbjuda ett 2-års avtal är vi tydliga med att vi i grunden vill se Mathias i Lejonen men att det just nu inte är möjligt. Han får en tydlighet över två år och kan arbeta vidare med sina befintliga sponsorer och vara tillbaka till 2024. Samtidigt är det ett gott exempel på hur klubbarna kan samarbeta och ta ansvar för att hjälpa svenska förare till en bra roll i ligan och inte riskera att dom låses fast i en trupp där dom inte får köra, avslutar Mikael Holmstrand.

Piraternas lagledare Daniel Davidsson är nöjd med att ha fått möjligheten att låna in Mathias Thörnblom.

– En kanonlösning för oss, dels får vi en svensk förare med hög kapacitet. Samtidigt som med stor hjälp av Lejonen löser vi så att Mathias får en bättre chans att åka mycket i Bauhausligan och därigenom ta ytterligare kliv i karriären. Vi kommer naturligtvis göra allt för att få Mathias och hans team att trivas så bra så han vill stanna i Motala, skriver Daniel Davidsson.

Piraterna 2023
Oskar Fajfer, 1.902
Mathias Thörnblom, 1.356 (Lån från Lejonen)

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna