- Annons -

Philip Hellström Bängs efter Smedernas seger: ”Gjorde allt vad jag kunde”

Förra veckan åkte de på storförlust i Gislaved. Under tisdagen visade Smederna att man ville ha revansch.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

När Smederna vände hem till Eskilstuna under tisdagen var det ett åksuget hemmalag som mötte publiken. Redan i andra heatet kopplade man tag om matchen och byggde sedan en allt större lucka ned till gästande Dackarna.

En av förarna som tog första steget i byggandet av luckan var SGP2-aktuelle smeden Philip Hellström Bängs. I andra heatet var han med och tog en femetta tillsammans med Vadim Tarasenko. Efter att ha kört ytterligare tre heat hade Philip kört in 6+2 poäng.

– Jag kämpade på bra, gjorde allt vad jag kunde. Kämpar mig upp och tar lite poäng, viktiga poäng. Jag är nöjd, säger Philip efter matchen.

- Annons -

Inför tisdagens match hade Smederna en seger på fyra matcher. Därför var segern extra viktigt, för att inte tappa allt för mycket i början av säsongen.

– Den är skön. Viktiga poäng också, att vi vinner med så mycket. Det var viktigt att vi lyckades vinna mot Dackarna och Västervik med mycket poäng, för det kommer bli tufft borta. Det är duktiga lag och framförallt duktiga hemmalag.

Att matchen gick bra och att Philip fick med sig en del poäng var även personligen viktigt för honom just denna vecka. Philip har nämligen precis kvalat in till SGP2-säsongen, vilken startar på fredag.

– Det är skönt att få bra heat såhär på en gång, en bra tävling. Det höjer självförtroendet och känslan i kroppen. Så det känns bra. Bara sikta vidare på torsdag (Valsarna mot Masarna i Hagfors), få bra körning där. Sen är det full fart på fredag och på lördag få stå och kolla på lite GP. Det ska bli kul

– Nu blir det hem och sova, sen upp och jobba imorgon. Köra på torsdag. Äta litegrann, ladda upp och dricka mycket vatten för att hålla fokuset igång. Det är det som blir uppladdningen.

- Annons -


Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna