- Annons -

Peter Johansson: ”Givetvis ska vi till slutspel”

Nästa person att svara på frågorna inför säsongen 2022 är Indianernas lagledare Peter Johansson. Han hoppas att den kommande säsongen ska bli bättre än den gångna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Indianerna kommer från ett struligt 2021 med mängder av skador på tongivande förare. Ett starkt lag på pappret gick därför inte så långt som det kanske borde. Indianerna slutade på en sjundeplats i grundserien vilket med andra ord innebär missat slutspel. Lagledare Peter Johansson ger sin syn på säsongen som gått.

– Den gångna säsongen är ingenting annat än ett misslyckande får man ju säga. Vi vet dock anledningen vilket alltid är skönt. För representationslaget var det tufft men som förening kan det ha varit en av de bästa säsongerna någonsin. Vi vann Allsvenskan, guld på knattesidan, medaljer på par-RM och individuella medaljer på JSM bland annat. Som helhet har vi lyckats med att ha en röd tråd att man i vår klubba ska kunna köra på alla nivåer upp till Bauhausligan, säger Peter Johansson

Den nya säsongen är inte mer än 2.5 månad bort, Peter berättar hur han har tänkt när han byggt laget inför 2022.

- Annons -

– Vi har varit tvungna att stärka upp på Jeppessens roll när han försvann. Det innebär att vi ville hitta en stabil hemmaåkare, det resulterade i Bellego. Sedan ville jag förlänga med Iversen, Fricke och Holder. De är trygga förare som trivs bra i Kumla som jag gillar att arbeta med. Om den femte platsen i laget kommer det vara tre förare som slåss om en plats, Norbert Krakowiak, Damian Drozdz och Norbert Kosciuch. Sedan har vi Krzysztof Kasprzak som kommer fungera som en backup. På plats sex och sju i laget är det fyra unga svenskar som slåss om att vara med.

Två förare som lämnar klubben inför den kommande säsongen är Joel Andersson och Ludvig Lindgren. Peter förklarar hur man har resonerat där.

– Vi har haft en satsning under ett par år på Joel och Ludvig. Konkurrensen blir tuffare när de andra blir starkare. De visste om förutsättningarna och nu blev det så här. Jag ser det inte som en svaghet att lotsa in nya förare i ligan, ger vi det några matcher blir det nog riktigt bra. Jag ser det inte som några hard feelings utan de är välkomna tillbaka.

David Bellego är en kille som är på uppgång både i Sverige och Polen, Peter har stora förväntningar på fransmannen.

- Annons -

– Hans snitt visar vad han kan, samtidigt så är han en underskattad förare. Han vet vad han vill med sin vistelse i Kumla och trivs väldigt bra på stora banor. Jag tycker att han har blivit mer och mer all around ju mer han har fått åka. Nu börjar han säsongen tidigt i Frankrike och kommer även köra i Leszno i polska ligan. Han är här för att leverera, det känns som en starkare förare än Jeppesen på den positionen.

Målsättningen för den kommande säsongen är inte helt klar än, klart är iallafall att laget ska till slutspel.

– Vi brukar prata om målsättningen när vi samlar laget. Givetvis ska vi till slutspel men vi har inget mer konkret än det i nuläget. Det tar vi längre fram.

Vad kommer krävas för att gå långt 2022?

– Två av reserverna behöver kliva fram och ta lite poäng. Det gäller att vara skadefria och inte få en massa inställda matcher i Polen som ställer till det. Det viktigaste blir att vi får jobba ihop oss som lag. Det är ett gäng bra individer och jag tror att om vi bara får lite andrum så kommer laget kunna vara som bäst på slutet.

På frågan vilka andra lag som Peter tycker ser starka ut finns det framförallt ett lag som han tycker sticker ut lite extra.

– På pappret vore det konstigt att säga något annat lag än Lejonen. Det är inte alltid som det är ett framgångsrecept att ha många stjärnor i laget men de brukar vara duktiga att få förarna att trivas i Gislaved. Västervik har också ett starkt lag, det brukar alltid vara något lag som bubblar upp från ingenstans, avslutar Peter Johansson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Lyssna gärna på det senaste avsnittet av motor och Metanolpodden : https://anchor.fm/speedwayfans.se/episodes/Vart-tog-publiken-vgen-e1edo10/a-a7dgu46

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna