- Annons -

Peter Jansson minns förra årets storseger: ”Det är mörkt men inte nattsvart”

Under tisdagskvällen möttes Västervik och Rospiggarna i den första semifinalen av två. När vi summerar 15 heat har Västervik ett försprång på 16 poäng. Ett tufft men inte helt hopplöst läge.

- Annons -

Semifinalen mellan Västervik och Rospiggarna var länge en jämn match. Hemmalaget hade svårt att bygga en stor ledning, när Västervik hade övertag i ett heat så kontrade Hallstavikslaget. Tills slut skiljde det 16 poäng mellan lagen.

– Jag tycker att vi har kontroll på det fram till paus, vi är fyra poäng bakom och har bana 1 och 3 några gånger efter paus. De banorna var överlägset bäst. Då rullar Zengota för andra gången och blir utesluten, det var ett heat som vi kanske borde ha fått poängövervikt i. Istället blir det 5–1 till Västervik, då rycker de ifrån. Vi står inte upp som vi ska göra på slutet, säger Peter Jansson.

Även om läget är tufft så har man inte på något sätt gett upp från Rospiggarnas sida. I kvartsfinalen möttes de här lagen, då hade Rospiggarna en riktigt vass hemmamatch där man fullständigt körde över Västervik. Man kan tänka sig att de med Rospiggssympatier kommer att påminna sig om den matchen både en och två gånger den närmsta veckan.

– Kan de vinna med 16 poäng hemma kan vi också göra det. Vi slog ju dem hemma med 28 poäng i slutspelet förra året. Det är inte omöjligt, det är mörkt men det är inte nattsvart.

- Annons -
Rospiggarna har fortfarande chansen att vända, även om det är en brant uppförsbacke.

Även om en förlust med 16 poäng kan låta mycket så finns det delar i matchen som var bra.

– Vi gör en helt okej insats fram till heat 11, därefter rinner det iväg lite för mycket. Vi får en mindre bra start på tävlingen, sen är vi bra i mitten, avslutningen är inte så bra. Det är bara att bita ihop och se till att vara som bäst på tisdag.

För att komma tillbaka starkare finns det egentligen inga större hemligheter, det är hem och ladda för returmötet som gäller.

– Vi åker hem, slickar såren och kommer jätteladdade till den matchen, fortsätter han.

Kim Nilsson var Rospiggarnas bästa förare. Han plockade 8+2 poäng. Foto: Erik Kruse

Hallstavik kan vara ett svårt ställe att komma till som bortalag. När man ska försöka jobba in ett 16-poängs försprång så är det klart att det kan bli en avgörande faktor.

– Det är absolut en trygghet att ha i ryggen när vi kommer hem. Nu gäller det att sätta ihop rätt lag och sen gå på dem på tisdag, avslutar Peter Jansson.

Resultat
Västervik – 53
1. Bartosz Smektala – 17+1 (2*,3,3,3,3,3)
2. Tai Woffinden – R/R
3. Fredrik Lindgren – 9+2 (2*,2,0,2*,3)
4. Gleb Chugunov – 14+1 (3,1*,3,3,3,1)
5. Mads Hansen – 11+1 (3,3,2,0,1,2*)
6. Anton Karlsson – 0 (0,0,0)
7. Jacob Thorssell – 2 (1,1,0,0)

Rospiggarna – 37
1. Grzegorz Zengota – 5 (1,0,3,X,1)
2. Kai Huckenbeck – 6 (0,3,1,2,0,0)
3. Antonio Lindbäck – 2+2 (0,1*,1*,N)
4. Luke Becker – 6 (1,2,2,1)
5. Kim Nilsson – 8+2 (1*,2,1*,2,2)
6. Niels-Kristian Iversen – 4+1 (2*,0,2)
7. Dimitri Bergé – 6+1 (3,2,1*,0)

Resultatet är hämtat från Facebooksidan Speedway det är grejer det.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna