- Annons -

Peter Jansson efter första mötet: ”Skulle kunna ta några poäng till”

Rospiggarna vann den första kvartsfinalen med 50–40. Peter Jansson känner dock att hans lag kunde haft några fler poängs försprång.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Det är fördel Rospiggarna efter att de första 15 heaten i kvartsfinalmötet mellan Rospiggarna och Piraterna har körts. Tiopoäng kommer man att ha med sig till returmötet i Motala nästa tisdag. Det kunde dock ha varit mer enligt lagledningen.

– Vi gör en ganska stabil insats, det är ingen toppinsats utan mer en stabil insats. Det hade varit betydligt lugnare om vi hade haft en toppinsats från alla sex förare. Då hade det blivit en större seger, men Piraterna är tuffa att möta, säger Peter Jansson.

– Vi gör det bra, men vi skulle kunna ta någon poäng till tycker jag. Men jag är inte missnöjd utan ibland har en del killar lite sämre kvällar, då är det andra som kliver fram. På så vis gör ju laget det bra, fortsätter han.

Precis som i mötet borta mot Smederna förra veckan så spelade reservförarna en viktig roll. Rospiggarna vann reservkampen med otroliga 24–2.

- Annons -

– Våra reserver kliver fram igen, vi har inte de där fixstjärnorna som andra lag kanske har. Vi har ett helt lag där vem som helst kan gå ut och slå motståndarens nummer ett. Det är vår styrka.

Antonio Lindbäck hade en bra dag från sin reservplats.

Även om det kan låta mycket med tio poängs övertag så är det viktigt att man inte låter Piraterna få en bra start på tävlingen nästa vecka.

– Vi får inte slappna av och ge Piraterna en möjlighet att komma tillbaka. Vi ska åka dit och försöka vinna även den matchen. Vi vann där senast med två poäng och vi måste vara bestämda när vi kommer dit. Tio poäng är inte så mycket.

Är Kai Huckenbeck tillbaka då?

– Jag tror det, det var en lättare hjärnskakning som han råkade ut för. Då ska man vara lite försiktig. Han får se hur han känner sig nu i veckan, avslutar Peter Jansson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna