- Annons -

Otroligt avslaget tråkigt och märkligt – men är det helt fel?

Bartosz Zmarzlik fick inte köra lördagens Grand Prix, anledningen? Han hade fel ställ på sig på träningen.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Bartosz Zmarzlik hade allting i egna händer när han kom till Vojens. Med 24 poängs försprång skulle det fjärde VM-guldet säkras.

Så blev det inte, i vägen för det stod en diskvalificering. Zmarzlik hade nämligen inte kört med rätt kevlar under träningen.

I regelboken står det att en diskvalificering och böter följer om man inte efterlever det. Därför kan man fråga sig varför i hela friden världens bästa förare dyker upp med fel kevlar? Man kan kanske tycka att någon i hans team borde känna till vad som gäller.

Jag förstår att man inte bara kan strunta i regelboken, vem ska isåfall bestämma vilka regler som är okej att strunta i ? Utifrån det perspektivet är det korrekt att stänga av honom.

- Annons -

Sen kan man fråga sig om regeln verkligen ska vara så oerhört hård? Ska man verkligen bli avstängd för att man tränar i ett annat ställ? Jag tycker nog inte det. Men som sagt regler är regler.

I och med att sponsring handlar om pengar och GP-serien riskerar att förlora pengar om de inte gör sponsorerna nöjda så tycker jag att saftiga böter hade varit en bättre väg att gå.

Varför göra det svårare för sig själv än man måste? Det här gjorde ju knappast den här kvällen roligare för någon. Det ska avgöras på banan, inte på grund av regler och misstag.

Sen att det låter larvigt, det är en sak. Om VM avgörs på det här sättet har vi nog historiens konstigaste avgörande. Vågar man säga i idrottens historia? Nåväl, det kanske är att ta i.

Allt känns väldigt avslaget, tråkigt och märkligt. Det är en minst sagt bisarr situation som har uppstått. Mycket ska man vara med om.

En positiv sak är att mästerskapet i vart fall kommer leva in i sista ronden.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna