- Annons -

Otäck krasch gjorde att Wiltander fick chansen: ”Körningen kändes väldigt bra”

Alfons Wiltander gör sin första säsong på stor cykel, när det blev en hård krasch i semifinalen mot Njudungarna fick han chansen att köra några heat i Gislaved.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Under onsdagskvällen möttes Gislaved och Njudungarna i den allsvenska semifinalen. Ett jämnt möte på förhand, i det fjärde heatet blev det en obehaglig olycka där tre förare var inblandade. Ingen av dem kom tillbaka under kvällen.

Det gjorde att lagen fick sätta in reservförare i de skadade förarnas heat. För Alfons Wiltander innebar det att han fick visa upp sig på banan i Gislaved.

– Vi hade otur med kraschen som tog bort Paluch och Pludra tyvärr, men det gav också mig en möjlighet att komma in och visa att jag kan köra. Jag tror inte att det var så farligt med dem, jag hoppas det bästa för dem, säger Alfons Wiltander.

Enligt uppgifter så ska polackerna som var inblandade i kraschen vara blåslagna. Gino Manzares som kör för Njudungarna lämnade med ett brutet ben.

- Annons -

När Alfons fick chansen så visade han att han har utvecklats mycket under året, han såg snabb ut på banan och han var inte långt efter Filip Hjelmland som hunnit samla på sig mycket erfarenhet.

– Jag hade problem i starten i mitt första heat, sen så ändrade vi lite grejer. Då gick det perfekt, jag är nöjd faktiskt. Jag har kommit väldigt långt, körningen kändes väldigt bra. Jag testade lite nya drev och det kändes som att det driver mycket bättre.

Alfons såg snabb ut på banan. Foto: Erik Kruse

Njudungarna vann onsdagens match med 50–40, under torsdagskvällen är det dags för returmöte i Vetlanda. Att vända på det här är ingen omöjlighet.

– Jag ser det som möjligt, vi har ju Damian Ratajczak som kommer imorgon. Jag tror definitivt att vi kan göra en bra insats.

Som sagt så är årets säsong Alfons första på stor cykel. Även om det är tufft i början så tycker han att det varit ett bra år.

– Det har varit väldigt lärorikt, det var tufft i början, jag ville väldigt mycket. Jag var okoncentrerad och nervös, det blev mycket press. Jag tycker att det kunde ha gått bättre, men det tycker man väl alltid.

Hur viktigt är det att åka mycket när man är ny på 500?

– Det är jätteviktigt, speciellt att åka med någon annan på banan. Är man bara ute och tränar själv så vet man inte riktigt hur grejerna går. Det bästa är att försöka åka så mycket tävlingar man bara kan i Allsvenskan, division 1 och i Danmark och Polen. Det är då man utvecklas, avslutar Alfons Wiltander.

Resultat
Gislaved Speedway – 40
1. Robert Chmiel – 10+1 (1,R,3,2,2,2*)
2. Casper Henriksson – 10 (3,2,0,3,0,2)
3. Kacper Pludra – 1 (1,FX,N,N)
4. Oskar Paluch – 0 (0,FN,N,N,N)
5. Wiktor Jasinski – 14 (3,3,2,1,2,3)
6. Theo Bergqvist – 2+2 (TT,0,1*,1*,0,0)
7. Alfons Wiltander – 3 (0,2,1,0)

Njudungarna – 50
1. Filip Hjelmland – 11 (2,3,3,3,R)
2. Gino Manzares – 0 (0,FN,N,N)
3. Peter Ljung – 10+1 (3,1*,2,3,1)
4. Emil Breum – 9+2 (2*,2,1*,1,3)
5. Mathias Pollestad – 8+1 (2,1,2,2*,1)
6. Sammy Van Dyck – 8+1 (1*,3,0,3,1)
7. Avon Van Dyck – 4 (1,0,0,3)

Resultatet är hämtat från Facebooksidan Speedway det är grejer det.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna