- Annons -

Oskar mörnefält “Jag saknar honom i Bauhausligan”

Oskar Mörnefält, reporter på Smålands Tidningen har gett oss sina tio favoritförare från Bauhausligan genom tiderna. Oskar låter hälsa att det blev en aning Vetlanda tung lista. Det har sin förklaring i att det är laget han har bevakat de senaste 15 åren.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

1. NICKI PEDERSEN
Lika älskad som hatad. Jag förstår båda sidor. Jag saknar Nicki i både Bauhausligan och GP-serien eftersom han är en sådan intresseskapare för hela sporten.

2. EMIL SAYFUTDINOV
Innan jag själv kom i kontakt med ryssen fick jag höra att han var en diva som gjorde lite som han ville. Jag kan verkligen inte skriva under på den beskrivningen. Istället mötte jag en ganska blyg kille, som framför allt har gjort ett par omkörningar som jag aldrig någonsin kommer glömma.

3 TOMAS H JONASSON
Jag har följt Tomas H Jonassons karriär från knattespeedway till idag. Just nu är han inte på den nivån han en gång var – men när han var som allra bäst skulle jag vilja påstå att han var den mest sevärda svenska föraren vi haft. Fullkomligt galen på banan ibland – men en underhållare av högsta klass.

- Annons -

4 .WIESLAW JAGUS
Den lille polacken kunde verkligen utföra stordåd ute på banan. Fick väl aldrig det där stora erkännandet, men satte stort avtryck på mig. Ett favoritminne är en intervju jag gjorde med honom efter GP-kvalvinsten i Vetlanda 2006. Han förstod inte vad jag sa, jag har inte en aning om vad han sa, någon slags tolk stod bredvid och fattade ännu mindre än oss andra – ändå resulterade det i någon slags artikel. Den har jag fortfarande inte vågat läsa i efterhand.

5. GREG HANCOCK
Alla har sagt det tidigare. Jag säger det igen. De gånger jag pratat med den vänlige amerikanen har jag alltid slagits av två saker: Hur otroligt tillmötesgående han alltid är och det leende han alltid bjuder på så fort han får prata speedway.

6 RUNE HOLTA
Snack om motorfusk, skumma kontakter hit och dit och byte av nationalitet. Men i slutändan handlar det om en oerhört kompetent speedwayförare som var förstakurvornas stora mästare.

7 BARTOSZ ZMARZLIK
Jag skulle vilja påstå att Bartosz Zmarzlik är den bäste speedwayföraren genom tiderna. Det han gör på banorna är helt otroligt och att han gör det kväll efter kväll är helt overkligt.

8. PETER LJUNG
Han kallas inte ”Kung Ljung” för intet. I sina bästa stunder är han en väldigt bra förare. Men framför allt är Peter Ljung en oerhört underhållande person vid sidan av banan. En journalists dröm att intervjua eftersom han har åsikter om precis allting.

9 ROBERT LAMBERT
En relativt ny bekantskap som imponerat på mig från första stund. Jag har redan satsat en liten slant på att han blir världsmästare i år. Kan någon utmana Zmarzlik tror jag nämligen det är just Lambert.

10 LEE RICHARDSON
Britten var inte bara en oerhört kompetent speedwayförare, utan även en oerhört sympatisk person vid sidan av banan.
Adam Holman
Gillar du speedwayfans.se? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha några kronor till 1230908236. Varje krona hjälper mig mycket, inget bidrag är för litet allt är välkommet.

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna