- Annons -

Ordföranden om återkomsten och kontakten med världsstjärnan: ”Givetvis kommer vi prata”

Vargarna är tillbaka i Bauhausligan. Nu kan man börja bygga ett lag inför nästa säsong. Ordförande Michael Olsson berättar vad som gäller nu när klubben är tillbaka i högstaligan.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Vargarnas återkomst har varit efterlängtad, inte minst med tanke att det i år endast var sju lag med i Bauhausligan. Det har gått två dagar sedan det stod klart att Norrköpingslaget är tillbaka. Det är naturligtvis positiva tongångar från klubbens ledning.

– Det känns jäkligt skönt, samtidigt som det är spännande. Vi har haft en lugn och skön tillvaro i Allsvenskan ett tag. Nu blir det ett steg upp, det blir spännande. Efter så många säsonger i Allsvenskan så började vi känna att energin tar slut när man gör samma saker. Vi vill känna att vi kommer framåt, säger Vargarnas ordförande Michael Olsson.

Även om Vargarna haft bra med publik på sina matcher i Allsvenskan så kommer det krävas en större publik i Bauhausligan. För att lyckas med det finns det några saker som kommer bli viktiga.

– Först och främst tror jag det handlar om att vinna lite hemmamatcher, vi behöver visa att vi är med på banan. Sen handlar det som för alla andra att ha bra arrangemang runtomkring. Det behövs någonting mer än bara speedway.

- Annons -

Hur har responsen varit så här långt?

– Det har varit väldigt positiv, både från fans och sponsorer. Det är flera som känner att de vill satsa på oss nu när vi satsar.

Att gå upp till Bauhausligan kommer naturligtvis med vissa utmaningar.

– Det är två stora steg, det ena är att öka sponsorintäkterna och det andra är att bygga ett nytt lag. Vi har inte några etablerade förare som går direkt in i Bauhausligan. De förare vi har är ju mer komplementförare. Vi behöver hitta toppförare som passar ihop med det vi har idag så vi kan få ett bra hemmalag. Det hade varit enklare om ett lag hade åkt ur, då hade det frigjorts förare därifrån. Nu vill ju lagen som är kvar behålla sina förare.

Någon lagledare är inte klar än, men det är på gång.

– Vi har diskussioner med flera, vi får se lite vilken väg vi väljer att gå. Vi vill ha ett etablerat namn så vi inte är nya på alla fronter.

En förare som gjort flera säsonger i klubben är Nicki Pedersen. Även om klubben har som mål att bygga ett jämnt lag som är bra hemma så kan Nicki bli aktuell för klubben

– Det är en förare som vi känner och som vi har kontakt med, givetvis kommer vi prata med honom på något sätt, avslutar Michael Olsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna