- Annons -

Oliver Berntzon efter silvret: ”Någonstans så är det ju en framgång för klubben”

Oliver Berntzon och Lejonen förlorade mot ett starkt Eskilstuna Smederna. Trots det så är det ett stort steg i rätt riktning för laget.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Lejonen var stora favoriter till SM-guldet inför säsongen, något guld skulle det dock inte bli. Även om laget hade goda förutsättningar inför den avgörande finalen så ville det sig inte. Oliver Berntzon berättar om vad som gick fel.

– Alla sju förare presterar inte, då kan man inte vinna SM-guld. Vi får ingen bra start, vi kommer inte iväg som vi vill. Ingenting fungerade tyvärr, när vi hittade rätt var det för sent.

– Eller så kan det vara så att de var mycket bättre än oss, kanske är det så enkelt, fortsätter Oliver Berntzon.

- Annons -

Du är nog ganska trött på allt snack om silver för din del, men kommer du ha någon glädje av det om några dagar?

– Jag vet inte om jag ska vara ärlig, man vill ju ha SM-guld. Det var det vi körde för och vi kommer köra för det även nästa år. Lejonen har inte varit i en SM-final sedan 2010 så någonstans är det ändå en framgång för klubben.

Silvermedaljen i årets serie är Lejonens främsta resultat sedan 2010.

Om jag säger en stjärna för mycket hela säsongen vad säger du då?

– Det kan ju vara så enkelt, vi har ju varit väldigt framtunga. Det gjorde att vi fick ha en svagare länk på ett nummer. Vi får väl se nästa år när vi får bygga om ifall det blir bättre.

- Annons -

På söndag kör Oliver en öppen tävling i polska Ostrow. Han ger det till trots en kort analys av hur säsongen varit.

– Spontant så har den varit bra, det har varit upp och ner men så är det ju i idrott. Jag ska köra tävlingen på söndag, därefter får vi analysera lite mer, avslutar Oliver Berntzon.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna