- Annons -

Ny erfarenhet väntar Dominik Kubera – så mår han efter skadan

När Lag–VM finalen avgörs gör Dominik Kubera sin första tävling i mästerskapet. Någonting han sätter stort värde på.

- Annons -

Polen direktnominerades i egenskap av värdnation direkt till finalen i Lag–Vm. Därmed har de ännu inte kört någon tävling. När jag träffar Dominik Kubera har han precis varit ute och tränat på banan.

– Det känns bra, jag är nöjd med hur cykeln fungerade på träningen. Nu blir det viktigt att vi fortsätter på den vägen. Att vara med i Lag–VM blir en ny värdefull erfarenhet för mig. Jag känner att det är viktigt för mig att åka stora tävlingar, säger Dominik Kubera.

I maj månad skadade sig Dominik Kubera på träningen inför Warszawas Grand Prix. Den skadan höll honom sedan borta i nästan två månader. Senast jag pratade med honom var i Kumla för snart två veckor sedan. Då led han fortfarande lite av skadan. Det gör han inte längre.

– Det är mycket bättre nu än vad det var då, jag har hunnit träna och köra några matcher sedan dess. Nu känner jag mig bra i kroppen igen.

- Annons -
Dominik Kubera får en viktig erfarenhet när han kör sitt första Lag-VM. Foto: Erik Kruse

I finalen väntas det storpublik, enligt många blir det fullsatt på Olympiastadion ikväll. Att köra för sitt land inför hemmapubliken betyder naturligtvis mycket.

– Det kommer att bli en fantastisk känsla, det blir nästa steg för mig. Det kommer bli en stor publik här ikväll.

Hur ser du på motståndet?

– De andra lagen är riktigt bra, det är viktigt att vi är fokuserade och håller koll på hur banan förändras under tävlingen, avslutar Dominik Kubera.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna