- Annons -

Nicki Pedersen övertygad: ”I mars 2023 kör jag speedway igen”

Nicki Pedersen har råkat ut för två allvarliga olyckor under årets säsong. Trots det råder det ingen tvivel om att han ska sitta på cykeln igen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

I Cardiffs depå ser jag ett bekant ansikte, en människa som har åstadkommit stora framgångar på banan. Inte minst har han lyckats komma på fötter efter sina tuffa smällar tidigare i år.

Det hela började med att den trefaldige världsmästaren punkterade lungan i en krasch i den danska ligan. När han sedan knappt två veckor senare var tillbaka på cykeln var det dags för nästa missöde. Den här gången blev det en bruten höft och två bäckenfrakturer.

– Det har varit tuffa åtta veckor, jag har vissa dagar där jag kan gå hyfsat normalt. När kvällen kommer är jag riktigt trött. Det går bättre och bättre, men det går långsamt. Sex till åtta månader ska det ta, säger Nicki Pedersen som var på plats i Cardiff.

- Annons -

Kommer du att köra speedway igen?
– Min plan är att jag ska var fit for fight och köra i mars 2023, jag ska ge allt för att det ska bli så.

Nicki Pedersen har ett tydligt mål han ska köra speedway 2023.

Den del av säsongen som Nicki han köra innan han skadade sig var bra, han hade ett löpande snitt i Ekstraliga på 2.448 poäng per heat.

– Jag älskar att köra speedway och satsade på att göra en bra säsong i ligorna, det gick väldigt bra. Sedan hade jag mycket otur med skador. Jag har väldigt bra grejer och ett väldigt bra team, jag är stark och jag kommer tillbaka.

2020 var senast Nicki körde i Sverige, då blev det SM-guld med Masarna.

Nicki är på plats i Cardiff i egenskap av legend, han visade upp sig på arenan tillsammans med fem andra Cardifflegender. Det är en plats han tycker om.

- Annons -

– Jag har bra minnen härifrån, jag vann här 2003. Det är en fantastisk arena med en härlig atmosfär, avslutar Nicki Pedersen innan han ger sig av för att skriva autografer åt supportrar.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna