- Annons -

Bewley tog historisk GP-seger: ”Hade räknat med att se det på tv”

När GP-serien kom till Cardiff fick hemmapubliken se en brittisk förare överst på pallen. Den föraren var ingen mindre än Daniel Bewley.

- Annons -

Speedwayen var tillbaka i Cardiff efter tre års uppehåll, Storbritannien fick en hemmasegrare på GP-tävlingen för första gången på femton år. Segern var även Daniel Bewleys första i karriären, på första försöket i Cardiff.

Var allt frid och fröjd trots det? Nja är det enkla svaret. Jag ska vara ärlig och säga att banan inte höll måttet idag, det var inte värdigt en av de största GP-tävlingarna vi har.

Nåväl, det tar vi en annan gång. Bewleys imponerande seger ska få vara i fokus den här kvällen. Daniel Bewley kallades in till årets GP-serie istället för Artem Laguta, det som en följd av Rysslands invasion av Ukraina.

En chans han förvaltat på bästa sätt, det har gått bättre än förväntat.

- Annons -

– Jag förväntade mig inte att jag skulle vinna en tävling, jag hade som målsättning att vinna ett heat, säger Daniel Bewley på presskonferensen efter tävlingen.

Att få vara med i årets tävling från Cardiff var inte någonting han hade förväntat sig.

– Förra året satt jag och tittade på GP-serien på tv, då trodde jag att jag skulle göra det även i år. Det är väldigt kul att vara här och köra mot de bästa i världen, det är ännu roligare att stå överst på pallen, avslutar Daniel Bewley.

Att han skulle få stå överst på pallen kunde inte den unga britten föreställa sig inför säsongen.

På en andraplats slutade VM-ledaren Bartosz Zmarzlik, han berättar på presskonferensen att han är nöjd med att han fortsätter att plocka poäng.

– Jag är väldigt nöjd med att jag hittar rätt med inställningarna och tar viktiga poäng som kommer hjälpa mig mycket i kampen om att bli världsmästare. Jag är väldigt fokuserat och försöker bli bättre varje tävling, säger Bartosz Zmarzlik.

Tredjeplatsen togs av Patryk Dudek, han har hittat väldigt bra form på slutet, tre raka finaler är hans facit de tre senaste tävlingarna.

– Säsongsinledningen var inte bra för mig, nu känns det mycket bättre. Jag har fyra ronder på mig att jaga vidare i tabellen, säger Patryk Dudek.

Det var glada miner på pallen i Cardiff.

Resultat Cardiffs Grand Prix
1. Daniel Bewley, 20 poäng
2. Bartosz Zmarzlik, 18 poäng
3. Patryk Dudek, 16 poäng
4. Leon Madsen, 14 poäng
5. Jack Holder, 12 poäng
6. Fredrik Lindgren, 11 poäng
7. Jason Doyle, 10 poäng
8. Mikkel Michelsen, 9 poäng
9. Max Fricke, 8 poäng
10. Maciej Janowski, 7 poäng
11. Andzejs Lebedevs, 6 poäng
12. Robert Lambert, 5 poäng
13. Tai Woffinden, 4 poäng
14. Pawel Przedpelski, 3 poäng
15. Anders Thomsen, 2 poäng
16. Tom Brennan, 1 poäng

Adam Holman
Foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36


- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna