- Annons -

Morgan Andersson: ”Utan tvekan Sveriges bästa lag”

Det blir ett intressant möte mellan Lejonen och Västervik i Gislaved under onsdagen. Det är ettan mot tvåan i serien som möts.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Lejonen är efter fyra omgångar obesegrade i Bauhausligan. Västervik har vunnit tre och förlorat en. Förlusten kom borta mot Smederna. Västerviksledaren Morgan Andersson lägger favoritskapet och pressen på laget från Gislaved.

– Lejonen ställer upp med ett lag som är seriens formstarkaste, utan tvekan. Deras ingångssnitt var 10,7. Nu är det uppe i 13,4. Alla förare har höjt sitt snitt. Jag vet inte om vi har sett ett sånt högt snitt förut. Det är ett av de bättre lagen som varit i ligan med den formen de har nu. Det är en sak att haussa upp vissa lag i april och säga att de ser starka ut, men man har ingen aning om hur laget kommer att se ut senare, säger Morgan Andersson till VT.

– Med den formen Lejonen har är de storfavoriter och utan tvekan Sveriges bästa lag. Flera förare har utvecklats duktigt. Se bara på Casper Henriksson som går från klarhet till klarhet och Bartosz Zmarzlik har ett snitt på 2,9. Vi kommer att få lite att göra, men det blir en härlig utmaning, fortsätter han.

- Annons -

Men det finns också några saker som talar för Västervik. De har förare som trivs väldigt bra på banan i Gislaved.

– Max Fricke och Robert Lambert trivs ypperligt där normalt sett. Fricke tog 17 poäng där förra säsongen och Lambert har ju kört för Lejonen. Men vi måste upp på en högstanivå för alla förare och vara med från början så att det inte rinner iväg.

Laguppställningar
Lejonen
1. Oliver Berntzon
2. Bartosz Zmarzlik
3. Mateusz Cierniak
4. Dominik Kubera
5. Kacper Woryna
6. Sammy Van Dyck
7. Casper Henriksson

Västervik
1. Robert Lambert
2. Luke Becker
3. Jacob Thorssell
4. Mads Hansen
5. Max Fricke
6. Anton Karlsson
7. Bartosz Smektala

Ytterligare en Instagrammiss – Daniel Davidsson om vad som gäller
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36


- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna