- Annons -

Morgan Andersson inför avgörandet: ”Det är en tuff rackare”

Västervik har 16 poängs försprång inför den andra semifinalen mot Rospiggarna. Lagledare Morgan Andersson tror trots det på en tuff match.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Matchen i Västervik mellan Västervik och Rospiggarna var länge mycket jämn. Efter den långa pausen lyckades hemmalaget dra ifrån och vinna med 16 poäng. Ett övertag som kan låta stort. Morgan Andersson tror på en tuff match uppe i Hallstavik.

– Det är en tuff rackare, det är väl ingen nyhet. Vi behöver ha med oss en bra känsla, och det har vi. Vi gjorde en bra bortamatch däruppe i år. Jag hoppas att det ska gå vägen, säger Morgan Andersson.

Det är många lag som har det svårt mot Rospiggarna borta. Framförallt så har det blivit så de senaste åren. Det finns en sak som är den största anledningen till det.

– Man vet inte vad man kommer till, så är det lite. Sen har Rospiggarna ett lag som åker riktigt bra när det stämmer för alla, speciellt på hemmaplan.

- Annons -

Morgan påminner sig om matchen i grundserien mot Västervik, då kom man till matchen utan flera av sina toppförare. Trots det lyckades man vinna. Den inställning som man hade i den matchen kan bli viktig även nu i semifinalen.

– Vi har en bra känsla, matchen i grundserien var förmodligen vår bästa bortamatch. Vi hade bra inställning, vi ville verkligen vinna. Vi kom dit som kraftiga underdogs, vi gjorde en kanonmatch. Vi hoppas på någonting liknande idag, även om de har lite andra förare med och lite anan form på vissa killar. Vi förväntar oss en stentuff match, heat för heat, varv för var. Vi ska inte bli stressade om vi ligger under lite i början.

Västervik har en bra känsla. Erik Kruse

Hur mycket betyder det at ni har ett försprång på 16 pinnar?

– Det vet man ju inte, men det är klart att det är bättre att åka dit med pluspoäng än minuspoäng. Sen åker vi dit för att vinna matchen, plan B får bli oavgjort och plan C är 38 poäng.

Om det blir Lejonen eller Dackarna i en eventuell final spelar ingen roll för Västervik.

– Vi tänker ingenting på den andra semin, vi fokuserar på vår match och så får det bli vad det blir, avslutar Morgan Andersson.

Västervik kommer precis som förra veckan köra riders replacement för skadade Tai Woffinden.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna