- Annons -

Morgan Andersson: 2021 blir ett riktigt getingbo

Västerviks lagledare Morgan Andersson spår att 2021 kommer bli en av de jämnaste Bauhausligorna vi sett. Samtidigt är det just jämnheten som ska leda till framgång i hans lag Västervik.

- Annons -

Västervik åkte säsongen 2020 ut i semifinalen mot Indianerna. Lagledare Morgan  Andersson beskriver att det var väldigt viktigt att det blev en liga. Sportsligt beskriver han att det var tufft att få ihop lag på grund av coronapandemin.
– Det var väldigt viktigt att vi kom till start, de flesta klubbarna var överens om att det var viktigt att vi kunde visa en produkt. Det var även viktigt gentemot de svensklicenserade förarna så att de kunde få tillbaka några kronor för den satsning de gjort ekonomiskt. Jag är övertygad om att det var jätteviktigt, annars hade vi nog tappat ett antal förare tror jag. För vår del så drabbades vi hårt av att vi hade så många förare i polska Ekstraliga som inte var tillgängliga. Vår  målsättning var att få ihop minst sex hemmamatcher och det lyckades vi med, säger Morgan Andersson.

När Morgan byggde laget inför säsongen 2021 har han försökt vara ute i god tid och signat upp det han var intresserad av. Han medger dock att det var tufft att tappa tre tänkta heatledare inför denna säsong.
– Vi hade en treårsplan när vi gick upp till Bauhausligan 2018, vi skulle bredda verksamheten, få en stadig ekonomi och 2020 dunka på och försöka vinna guld. Vi hade ett bra lag inför säsongen 2020 som vi tyvärr då på grund av corona inte kunde använda. Nu har vi fått börja om kan man säga då vi har tappat tre heatledare i Thomsen, Holder och Doyle. Jag var ute tidigt och signade upp det jag ville ha och försökte att satsa lite jämnare. Vi ska kunna ställa ett bra lag på benen oavsett om det blir kollisioner med schemat i Polen. Jag är nöjd med det lagbygge vi har.

Någon officiell målsättningen har man från Västerviks sida inte satt upp än, det görs under Press and Practice senare i vår. 
– Vi har inte pratat igenom allt än med killarna men givetvis ska vi vara med i toppen och röra om i grytan. Bauhausligan 2021 ser ut att bli ett riktigt getingbo och jag tycker mång lag fått ihop det riktigt bra.

De nya reglerna från Polens sida är någonting som Morgan har förståelse för även om han tycker det är synd att förarna själva inte får avgöra hur mycket de ska åka.
– Hade jag varit lagledare i en Ekstraliga klubb hade jag nog fattat samma beslut. Man måste ha lite förståelse för att de väljer att göra så här. Sedan är det tråkigt att grabbarna inte får köra så mycket som de vill och jag tycker att det är någonting förarna borde få välja själva. Hade jag betalat flera miljoner för förarna i Polen hade jag inte varit jätteglad om de bröt benet i Danmark. Det slår givetvis lite mot vår liga men det är kanske denna kostym vi har råd att ha.

- Annons -

Förberedelserna inför säsongen 2021 skiljer sig inte än så länge jämfört med ett “vanligt år”
– Vi jobbar på som vanligt och utgår ifrån att vi kommer igång 4 maj. Sedan får vi tackla de problem som kan tänkas dyka upp längs vägen. Just nu hoppas vi på att få ta emot någon form av publik, blir det inte så får vi ta det där efter.

Morgan tycker som sagt att många lag ser bra ut, han höjer ett varningens finger för Dackarna.
– Kan Dackarna köra med sitt bästa lag så har de utan tvekan seriens starkaste topp i Janowski och Doyle. Många lag ser väldigt bra ut. Dackarna och Indianerna sticker ut om de kan komma med sina bästa lag.

För att få ett större intresse för klubben jobbar Västervik med att synas i sociala medier och att ha prova på speedway.
– Vi jobbar hårt med att synas i sociala medier, det är väldigt viktigt. Sedan har vi prova på, eget ungdomslag. Om pandemin tillåter så har vi planer på att åka ut till skolor och synas mer. Vi har ett stort upptagningsområde med Vimmerby nära. De flesta därifrån åker till Målilla men jag har hört fler och fler som även åker till oss. Man måste synas, syns man inte så finns man inte. Sedan är det viktigt att bjuda på bra underhållning vilket jag tycker att vi gör

I västervik 2021 ska man enligt Morgan hålla ögonen på Jaimon Lidsey och de svenska juniorerna.
–  Lidsey kommer bli intressant, men man ska ha klart för sig att första året i Sverige inte är lätt. Det är nya banor på bortaplan hela tiden, jag tror bara han har åkt på Vetlandas bana i Sverige. Det ska bli kul att följa samtliga svenska juniorer, där har vi en fin framtid tillmötes. Seriösa killar som vet vad de vill. Överlag i Sverige så ska det bli kul att följa alla duktiga juniorer vi har, avslutar Morgan Andersson.

Adam Holman

Foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna