- Annons -

Mina fem favoritförare Bauhausligan 2021

I tisdags tog grundserien slut, flera förare har i och med det kört färdigt för i år. Därför tänkte jag att det kunde vara kul att plocka ut mina fem favoritförare som kört i ligan i år. Förarna på listan behöver inte nödvändigtvis vara de bästa, utan de har lämnat något form av intryck hos mig.

- Annons -

1) Pontus Aspgren, Eskilstuna Smederna

Aspgren har varit outstanding i år. Det är väldigt roligt att se hur dalmasen kör speedway. Han har jobbat väldigt hårt och har haft en fin utvecklingskurva de senaste åren. Är det någonting som jag tror att de flesta gillar så är det när hårt arbete lönar sig. Så känns det när man tittar på Pontus, han har jobbat hårt, blivit bättre och bättre och nu bär det verkligen frukt. Kan han höja sig ytterligare lite till nästa år så kan han nog rentav vara och hugga på en GP-plats.

2) Chris Holder, Kumla Indianerna

Chris Holder är en förare som jag alltid har tyckt mycket om. 2012-års världsmästare har haft några väldigt kämpiga år. Säsongen 2021 har det gått bättre, iallafall i Sverige. Den alltid så trevliga australiensaren har gjort några lite sämre matcher men totalt sett var han väldigt bra i Sverige i år. Tyvärr för Chris del så är säsongen över i Sverige. Han var extra sevärd i de fyra senaste matcherna.

- Annons -

3) Rohan Tungate, Lejonen

Rohan har den här säsongen utvecklats mycket i Sverige. Tidigare år har Tungate levt mycket på sina starter, i år visade han att han även kan köra om när han missar starten. Det gjorde Tungate till en mycket sevärd förare. Tungates säsong i Sverige är inte över än, han bjuder förhoppningsvis oss på ytterligare några häftiga heat.

4) Luke Becker, Dackarna

Becker har imponerat på mig hela säsongen. I sitt första heat i Sverige gick han ut och spöade skiten ur Jaroslaw Hampel. Han har varit ett stort utropstecken hela säsongen. Jag gillar vad jag ser och ser fram emot att få se mer av den unga amerikanen. Det är alltid kul att se genombrott, den här säsongen har vi fått se ett stort genombrott i form av Luke Becker.

5) Antonio Lindbäck, Masarna

Kanske lite oväntat för några. Jag tyckte att det var oerhört tråkigt när Antonio gick ut med att han inte skulle köra 2021. Glädjen blev därför stor när han meddelade att han skulle komma tillbaka. Till en början gick det tungt men så småningom kom han igång, avslutningen på säsongen var ganska bra. Lindbäck är fortsatt en av mina favoriter i ligan.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna