- Annons -

Mikael Teurnberg: ”Vi ska försvara guldet”

Dackarna vann förra året ett efterlängtat SM–guld. Ikväll börjar kampen för att försvara det. Lagledare Mikael Teurnberg ger oss sin syn inför säsongen.

- Annons -

Vi börjar med att titta lite i backspegeln, Dackarna vann under 2021 sitt första SM–guld på fjorton år. Mikael berättar hur han upplevde det.

– Det var väldigt skoj, det var en fantastisk säsong. Jag vet hur efterlängtad den där guldmedaljen var nere i Målilla. Så att få komma ner första året och vinna var speciellt. Jag har ju en lägenhet här nere och är här stora delar av säsongen. Så jag fick ju uppleva allting runtomkring, det gav ringar på vattnen.

Laget till den kommande säsongen ser lite annorlunda ut jämfört med den förra. Flera förare från guldlaget har lämnat, Mikael berättar hur tankarna gick när han byggde laget till 2022.

– Jag har inte byggt annorlunda utan det har gett sig självt. Vi tappar egentligen inga förare som går till andra klubbar utan det var förare som valde bort Sverige. Jag hade en dialog med Jason Doyle, Tai Woffinden var tydlig från början att han inte ville åka en hel säsong i Sverige. Så då var det bara att börja bygga någonting som man tror på. Det är ju ganska många unga killar, vu har en ganska låg medelålder. Det var viktigt för mig att hitta bra svenska killar på reserven som kan stärka upp bakifrån.

- Annons -

– Woentin och Ludvig Lindgren kommer bli viktiga. Jag tittade på förare som jag tror kan ta ett steg. Jag tror verkligen på det här laget. Det är inte första matchen det avgörs även om många tror det, det går att göra mycket med transferkort och så vidare. Vi har vi har unga killar som jag tror mycket på.

Förra året suktade alla fansen i Målilla efter en guldmedalj, nu kommer man in som regerande mästare. Frågan är då om det är någon skillnad i press för Mikael?

– Det var en väldig press förra året, Dackarna hade ju varit så oroligt nära i många år med fantastiska lag. Jag vill ju försvara det här guldet till varje pris, annars hade jag inte varit här. Men jag kände nog en större press utifrån förra året. Jag tycker inte att det är riktigt samma i år, även om jag sätter press på mig själv. Speedwayen här nere är betydligt större än vad jag trodde, fansen kräver mycket.

Hur har Dackarna jobbat för att locka publik till arenan?

– Vi har jobbat väldigt hårt med det, Vi har byggt en restaurang på läktaren. Man ska kunna äta något annat än bara korv och läsk utan att vara tvungen att vara i VIP–en. Vi har även marknadsfört oss mycket ihop med företag i form av utlottningar och så vidare. Vi har ökat annonseringen och sett till att det händer något på arenan för barnen. Det kommer finnas hoppborgar och popcornmaskiner. Vi har varit med på nätverksträffar och marknadsfört oss. Vi har gjort allt vi kan efter våra förutsättningar.

Någon förare som man ska hålla ett extra öga på vill han inte uppge, man ska hålla ögonen på hela laget.

– Jag har byggt ett väldigt jämnt lag, jag tycker att man ska hålla koll på alla gubbar. Det blir viktigt att alla tar poäng. Alla i laget är väldigt jämna så det är svårt att säga en förare.

Vilka vinner SM– guld om du inte får säga ditt lag?

– Lejonen tror ju många. Men jag har inte brytt mig någonting om de andra lagen, jag har inte räknat på deras snitt eller någonting. Jag har ingen lust att tippa något annat lag än Dackarna, säger Mikael Teurnberg.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna