- Annons -

Mikael Teurnberg tar inte ut segern i förskott: ”Då blir det jättejobbigt”

Det blev en dröminledning på semifinalserien för Dackarna. Efter den inledande bortamatchen i Gislaved vänder man hem till Målilla med en ledning på åtta poäng.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Inför matchen sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg att nyckeln till matchen var att vara med från början. Det var precis vad man var. Man låg aldrig under med mer än fyra poäng och efter paus började man bygga en allt större lucka. När dammet lagt sig över banan i Gislaved står Mikael fast vid det han sa inför matchen.

– Det var viktigt att få en bra start. Det var ju jämnt, några poäng upp och ner, så det var viktigt att det inte skenade iväg. Det var väl även målsättningen, att försöka hålla jämna steg. Efter pausen fick vi till en femetta. Det ökade på det lite, så vi hade sex poäng. Dom gjorde en toppning, där (Andzejs) Lebedevs gjorde det väldigt bra och tog (Bartosz) Zmarzlik. Sen fick vi en bra avslutning i sista heatet, där vi körde en femetta.

Maciej Janowski hade en bra dag i Gislaved. Foto: Erik Kruse

Dackeledaren är noga med att poängtera att ingenting är klart. Att leda med 49–41 är visserligen bra, men ingen garanti för avancemang.

- Annons -

– Det går inte slå sig för bröstet, för det kan vända hur fort som helst. Jag har varit med om att göra vändningar och jag har tappat tolv poäng på hemmaplan. Jag har kört tio slutspel själv som förare och har varit ledare i lika många, så jag vet. Det är bara trycka på så mycket det går nästa tisdag.

Att komma till sin hemmabana med en ledning på åtta poäng känns som en relativt stor fördel för Dackarna. Hur gör man egentligen för att inte riskera att slappna av i det läget?

– Hur man gör, det tar jag på tisdag. Det är viktigt att tala om att man är med. Det gäller att peppa igång. Killarna får inte slappna av, utan vi måste vara på tårna och få en bra start. Det är jätteviktigt, viktigare än någonsin. Att man håller ifrån sig dom. Jag vet ju hur det är med den där mentala uppförsbacken om dom kommer ikapp. Börjar man ätas ikapp, då blir det jättejobbigt. Jag vet hur jag ska lägga upp taktiken, men sen ska det fungera också.

Vem skulle du vilja påstå är matchens förare i Dackarna?

- Annons -

– Vem skulle du själv säga? kontrar Mikael.

Jag skulle vilja påstå att det står mellan Maciej Janowski och Andzejs Lebedevs.

– Janowski tar full poäng, det är inte lätt. Han tvålar dit Zmarzlik två gånger och är matchens gigant. Sen gör alla en bra match. Det går ju inte att bara ha en man, då kan man inte vinna. Men har man en kille som tar 14+1 så är det ju bra. Men visst, Lebedevs gjorde grymma heat på slutet när han kom igång. Det är mycket vilja i det här gänget, så är det, avslutar Mikael Teurnberg.

Resultat
Lejonen – 41
1. Jaroslaw Hampel – 5+2 (1*,0,3,1*,0)
2. Dominik Kubera – 8 (2,3,1,1,1)
3. Casper Henriksson – 2+1 (0,1*,1,0)
4. Bartosz Zmarzlik – 15 (3,2,3,2,2,3)
5. Oliver Berntzon – 6 (3,2,0,N,1)
6. Matias Nielsen – 4+1 (2,2*,0)
7. Daniel Henderson – 1 (0,1,TT)

Dackarna – 49
1. Brady Kurtz – 3+1 (0,0,1,2*)
2. Maciej Janowski – 14+1 (3,3,3,3,2*)
3. Rasmus Jensen – 7+1 (2,2*,1,0,2)
4. Daniel Bewley – 9+1 (1*,2,3,3,0)
5. Andzejs Lebedevs – 10 (R,2,2,3,3)
6. Ludvig Lindgren – 2+1 (1,0,1*)
7. Filip Hjelmland – 4 (3,1,0)

Resultatet är hämtat från Facebooksidan Speedway det är grejer det.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna