- Annons -

Mikael Teurnberg: ”Jag vill gärna behålla dem”

När vår reporter Maciej Markowski träffar Mikael Teurnberg i Torun i samband med GP-tävlingen berättar han om säsongen som varit och hur han ser på nästa säsong.

- Annons -

Dackarna fick en tuff start på årets säsong. Det blev bättre längs resans gång och tillslut tog sig laget till semifinal, väl där fick man se sig besegrade av Lejonen.

– Vi fick en dålig start på säsongen, vi förlorade många matcher med två poäng. Vi fick inte laget att fungera ordentligt, det var en riktig press. Vi ledde borta mot Rospiggarna med tolv poäng men förlorade ändå med två sedan. Jag har nog aldrig känt så mycket press som ledare som jag gjorde i år, säger Mikael Teurnberg.

Vändningen skulle komma så smånningom.

– Vi fick in Frederik Jakobsen när hans säsong tog slut i Grudziadz, det blev en jättebra förstärkning. Det gick bättre och bättre, vi gick till slutspel där vi slog ut Indianerna. Vi gjorde en jättebra match i Gislaved, i Målilla fick vi inte den match vi hade hoppats.

- Annons -

– Sett över hela säsongen så gör vi det helt okej, vi kom undan med hedern i behåll, fortsätter Mikael Teurnberg.

Lagbygget inför 2023 är i full gång, det finns några förare Teurnberg gärna behåller.

– Jag håller på för fullt med lagbygget, jag pratar med lite folk här i Torun. Jag vill gärna ha kvar Maciej Janowski, han har varit åtta år i klubben, han är viktig. Rasmus Jensen är också väldigt viktig, jag vill gärna behålla de två.

Hur är ekonomin i klubben?

– Vi har inga problem med ekonomin, däremot måste vi tänka vart vi lägger nivån. Vi har tappat 10–15% av vår publik, avslutar Mikael Teurnberg.

Maciej Markowski
Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna