- Annons -

Mikael Teurnberg efter trendbrottet: ”Väldigt viktigt”

Dackarna tog en efterlängtad seger när Rospiggarna från Hallstavik kom på besök. En seger som kan bli mycket viktig för hemmalaget.

- Annons -

Det var ett viktigt möte som ägde rum i de småländska skogarna, två lag som båda är ute efter en slutspelsplats drabbade samman. De regerande mästarna Dackarna var mer eller mindre tvungna att vinna för att på allvar ha kontakt med de övre lagen.

Det var hemmalaget Dackarna som inledde tävlingen på bästa möjliga sätt genom att ta en femetta signerad Rasmus Jensen och Nicolai Klindt.

Därefter ångade smålänningarna på och ledde efter en femetta i heat sex med 22–14. Det skulle dock bli en jämn avslutning, inför kvällens sista heat ledde man endast med fyra poäng. Det fanns med andra ord en möjlighet för Rospiggarna att få med sig ett oavgjort resultat.

Så blev dock inte fallet, Dackarna höll undan och vann med 47–43. Bonuspoängen hamnade dock i Hallstavik. Mikael Teurnberg ser tillbaka på matchen med blandande känslor.

- Annons -

– Det var skönt att få vinna efter att ha förlorat så många matcher med små marginaler. Det var lite surt att voi hade två touch the tape på slutet som gör att vi missar bonuspoängen. Man får vara nöjd med vinsten även om jag gärna sett att vi tagit bonusen också. Att vinna var ju mer eller mindre ett måste, säger Mikael Teurnberg.

Hur ser du på årets säsong så här långt?

– Det har varit väldigt tufft, vi har varit nära men inte räckt till. Får man stryk med 20 poäng då är det som det är men vi har haft flera minimala förluster. Det har tagit mycket energi, jag hoppas att det kan vända för oss nu. Det finns potential i laget när alla levererar samtidigt. Det finns ljusglimtar, jag tycker Hjelmland har väldigt bra starter.

Någon förstärkning till laget är inte aktuellt. Teurnberg kommer att satsa på de killar som kört hitills.

– Alla frågar om jag tänker förstärka laget, men frågan är med vadå? Det går inte att göra någonting, vi har ju ett snitt att förhålla oss till. Jag hade väl hoppats lite på Woentin med 0.500, då hade man kunnat plocka in någon. Nu finns det inte mycket att göra. Jag hoppas att vi kan komma igång, ta oss till slutspel och leverera bra där, avslutar Mikael Teurnberg.

Matchfakta

Dackarna – 47 (89)
1. Rasmus Jensen – 11 (3,2,3,3,TT)
2. Nicolai Klindt – 4+3 (2*,1*,1*,0,0)
3. Maciej Janowski – 10 (2,1,2,3,2)
4. Jacob Thorssell – 7+2 (1*,3,1*,TT,2)
5. Brady Kurtz – 8+1 (3,1,2,1,1*)
6. Ludvig Lindgren – 1+1 (1*,0,0)
7. Filip Hjelmland – 5 (2,2,1,0)

Rospiggarna – 43 (91)
1. Szymon Wozniak – 10 (1,1,3,2,3)
2. Adrian Miedzinski – 0 (0,X,N,N)
3. Kim Nilsson – 4 (0,0,1,2,1)
4. Victor Palovaara – 15+2 (3,3,3,2*,1*,3)
5. Timo Lahti – 10 (2,3,2,3,0,0)
6. Daniel Henderson – 0 (0,0,0)
7. Kai Huckenbeck – 4+1 (3,1*,R)

Publik: 2460

Resultat hämtat från speedway det är grejer det

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna