- Annons -

Mikael Karlsson: “Jag var väldigt sugen”

Mikael Karlsson har stor erfarenhet av att vara ledare inom idrott. Innan han blev lagledare i Speedway var han länge ledare inom bandy och fotboll. Han har varit lagledare i Målilla i många år men säsongen 2021 är det Vetlanda som gäller. 

- Annons -

Mikael Karlsson var 2018 lagledare i Vetlanda. 2021 var det tänkt att Mikael Wirebrand skulle leda laget men i mitten av januari stod det klart att Wirebrand fick sluta. Frågan gick istället till Mikael Karlsson som säger att han blev förvånad av frågan.
– Först blev jag förvånad att det kom just nu. Jag kände snabbt att jag var väldigt sugen. Det handlade mest om att få till det praktiska och den biten, sedan var det bara att köra, säger Mikael Karlsson.

Säsongen 2020 var inte Mikael lagledare för något klubblag, han kommenterade en hel del matcher och följde på så vis sporten på nära håll. Han tycker att Bauhausligan 2020 var någonting positivt.
– De svenska unga killarna fick komma in och köra mot bra motstånd och visa upp sig. Några var kanske inte mogna för det än men jag tycker överlag att det var positivt. Jag tycker att det var många bra matcher.

Efter säsongen 2018 lämnade Mikael Vetlanda och har sedan dess inte varit lagledare i Bauhausligan. Han berättar att han har saknat det.
– Att kommentera matcher som jag gjort det senaste året främst har blivit lite som en ersättning för att vara lagledare, jag har fått vara ute på mycket matcher. Jag har varit sugen att komma tillbaka och tävla ett bra tag. Efter säsongen 2018 när jag fått sluta två år i rad tänkte jag att nu kanske man ska göra någonting annat. Det gick ganska snabbt så kände jag ett sug efter att komma tillbaka. Det är ett gift, jag vill tävla och vinna. Det stora för mig är att vara en del av ett lag. Det ger mig så oerhört mycket tillbaka.

Laget som Mikael har i Vetlanda tycker han ser mycket spännande ut men det är fortfarande vissa oklarheter hur det kommer se ut exakt.
–  Vi har ett väldigt spännande lag, sedan är det klart att det blir vissa frågetecken när man inte vet om det blir med publik eller inte. Blir det ingen publik är det klart att det kan bli begränsat vilket lag man kan ställa på benen. Det som jag tycker är väldigt positivt med vårat lag är att vår stomme är svensk.

- Annons -

För att Vetlanda ska gå långt beskriver Mikael att det kommer bli viktigt att alla i laget bidrar.
– Jag vill se att några av våra svenska killar tar ytterligare ett kliv till. Då är vi riktigt bra. Sedan är det viktigt att få ihop laget  så att alla drar åt samma håll. Blir våra svenska förare aningen stabilare så kommer vi gå långt.

Mikael var innan han kom till Vetlanda lagledare i Målilla i många år. Det finns några skillnader mellan klubbarna även om han är tydlig med att båda har sina fördelar.
– Historiskt sett är det två välskötta klubbar. Skillnaden på att jobba i Vetlanda är att här är jag enbart lagledare och har hand om Bauhausligaförarna. I Målilla var jag inblandad från skruv och spik till att ta ut det bästa laget. Det blir ju mer att göra när man jobbar på hemmaplan som i Målilla men båda har absolut sin tjusning.

Som ledare beskriver Mikael att han vill skapa delaktighet och att han är engagerad.
– Jag vill få en stor delaktighet bland förarna, alla från nummer 1-7 ska vara delaktiga i det vi gör. De bästa förarna ska ge tips och idéer till de på nedre halvan. Det gäller att skapa en bra stämning, man ses ju i stort sett bara en gång i veckan och då ska grabbarna trivas. Jag har även bra koll på regler och taktiska förändringar för det tycker jag är viktigt.

Vetlandas målsättning inför 2021 är först och främst att gå till slutspel. Enligt Mikael blir det  viktigt att man kör bra på hemmabanan.
– Ska vi gå långt måste vi vara bra hemma. Det är en trygghet med att vara lagledare i Vetlanda, vi är oftast bra hemma. Hemma kan vi slå alla och det kommer bli avgörande i ett slutspel.

Avsluningsvis undrar jag vilket lag Mikael tycker ser starkast ut om han inte får säga sitt eget.
– Får man ha fullt lag ser Västervik och Dackarna starkast ut. Det kommer bli intressanta rivalmöten mellan Dackarna, Västervik och Vetlanda. Det ska vara lite hetsig stämning och extra kamp när vi möts, avslutar Mikael Karlsson.

Adam Holman
Foto: Roffe Lundstedt
Var läsningen värd en kopp kaffe? Stötta gärna arbetet med valfri summa, inget bidrag är för litet swish: 1230908236

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Hej Mikael
    Tillykke med jobbet, håber du får en god sæson, dejlig du stadig er aktiv i sporten.
    Hilsen en gammel hold kammerat fra Målilla
    Bo Skov Eriksen
    Danmark

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna