- Annons -

Mikael Holmstrand: ”Att få tillbaka publiken är huvudfokus”

Under gårdagen blev Bauhausligans nya regler officiella. Regleran innehöll en del förändringar. Bland annat tar man tillbaka körschemat från 2019, ger svenska förare med snitt 1.000 och lägre snittrabatt till 0.500 och höjer taksnittet till 11.000. Även golvsnittet tas tillbaka

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Ess ordförande Mikael Holmstrand ger sin syn på de nya reglerna.

– Vi har haft ett bra samarbete med Svemo och har samsyn i att vi måste arbeta långsiktigt med vår sport. Bygga en bredd av svenska förare över tid genom att gå igång allsvenskan och skapa rimligt med plats i högsta ligan. Arbeta för kommersiell och sportslig balans genom t.ex. golvsnitt osv är viktigt för trovärdigheten för sporten, säger Mikael Holmstrand.

Publiksiffrorna har gått ner kraftigt 2021. Även när det tillåts relativt mycket publik så kom det inte så mycket som klubbarna hoppats på. En fråga som Mikael givetvis tycker är viktig.

– 2022 kommer huvudfokus för klubbarna ligga i att få tillbaka publiken och då måste man arbeta seriöst både med laguttagningar och arrangemang. Det kommer ha högsta prioritet. Reglerna nu är satta med målet att dom ska vara en grund över flera år men kunna få mindre justeringar vid behov och för att anpassas till den verklighet vi hela tiden har att förhålla oss till som andra ligor, tv-avtal, scheman osv

Som jag skrivit om tidigare så får möter svenska juniorer även svenskar med snitt 1.000 eller lägre snittrabatt till 0.500. Mikael berättar hur de har tänkt där.

- Annons -

– Juniorerna fortsätter vi med. Dom är sårbara och behöver få chansen att etablera sig. Förarna mellan 0,5 och 1,0 är i några fall såna som kanske hamnat under 0,5 om nivån på ligan varit som tidigare. Generellt har alla lite högre snitt än vad kapaciteten säger jämfört med tidigare. Därmed riskerar dom att bli utan kontrakt om dom tar en officiell plats i truppen och utbytt mot en mellanförare från utlandet. Just därför var det viktigt att skydda den gruppen. Exakt var gränsen skulle dras diskuterade och 1,000 sågs som lagom, avslutar Mikael Holmstrand.

Adam Holman

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna