- Annons -

Meningsskiljaktigheter inför derbyt: ”Varför ska vi göra det?”

Under tisdagskvällen körs ett derby mellan Lejonen och Dackarna. Ett möte som är viktigt för båda lagen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Lejonen jagar den sista slutspelsplatsen, Dackarna siktar på att befästa sin position som tvåa i grundserien. Där har vi vad som står på spel inför kvällens match.

Det har varit en något stökig uppladdning, iallafall om du frågar Lejonen.

– Vi har förarbrist igen, vi hade inte räknat med det här. Vi har försökt flytta matchen igen, men det har Dackarna inte velat medverka till. När vi ställde in förra veckan visste vi att Zmarzlik och Janowski skulle på landslagsuppdrag. Då kände vi att det jämnade ut sig. Senare så visade det sig att även Kubera inte fick komma för landslaget. Vi hade aldrig godkänt detta om vi visste det förra veckan. Vi hörde av oss till Dackarna men de vill inte flytta, säger Mikael Holmstrand till Värnamo Nyheter.

- Annons -
Lejonledningen hade gärna kört en annan dag

Dackarnas Mikael Teurnberg håller inte med om Lejonens kritik, han menar att det inte bara är att ställa in hur som helst.

– Vi kan inte hålla på och flytta igen, varför ska vi göra det? Det är ju en reservdag i kalendern. Det var ingenting att tveka på, vi är ju alltid beroende av andra ligor. Förarna har ju bokat flyg och förberett sig på att åka hit nu. Det får stå för honom, jag vill inte kommentera det mer än så, säger Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg håller inte med Lejonen.

Sportsligt gäller det för Dackarna att lyckas fortsätta på den väg man vandrat stora delar av säsongen.

– Det är som vilken match som helst egentligen, det drar ihop sig mot slutet och det gäller att behålla momentum. Vi ska göra bra matcher hela vägen in till slutet. Det gäller att vi får en bra start på tävlingen och kommer in i det, det är viktigt, avslutar Mikael Teurnberg.

- Annons -

Laguppställningar

Lejonen
1. Jaroslaw Hampel
2. Mateusz Cierniak
3. Dominik Kubera (R/R)
4. Robert Chmiel
5. Oliver Berntzon
6. Jan Kvech
7. Casper Henriksson

Dackarna
1. Brady Kurtz
2. Maciej Janowski (R/R)
3. Rasmus Jensen
4. Dan Bewley
5. Andzejs Lebedevs
6. Ludvig Lindgren
7. Filip Hjelmland

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna