- Annons -spot_img

Max Fricke: ”Människorna i Sverige är Väldigt Vänliga”

Max Fricke kör för Indianerna i den svenska Bauhausligan, ett lag som har haft en tuff säsong. Han berättar vad han tror kommer bli viktigt för att laget ska ta sig till slutspel. Hur började hans intresse för speedway? Hur är det att köra i Sverige? Det kommer vi få reda på i dagens intervju.

- Annons - ad

Intresset för speedway fick Max Fricke i ung ålder. När han var liten gillade han motorcyklar, en dag fick han testa på speedway och fastnade direkt.
– Jag började köra motocross, jag gillade verkligen motorcyklar. En äldre vän till familjen introducerade mig till speedway. Han hade en bakrund inom sporten och köpte min första cykel åt mig, säger Max Fricke.

Vad var det som gjorde att du fastnade för speedway?
– Som sagt så gillade jag motorcyklar och att köra cross. Det som var speciellt med speedway som gjorde att jag fastnade för det var att jag var bra på att köra speedway relativt tidigt. Jag kände att jag kunde satsa fullt ut på det.

Max tycker att hans säsonginledning har varit helt okej, han är tacksam att det är fler tävlingar nu än tidigare.
– Det har gått helt okej. GP-serien startade lite senare än vanligt, innan det var jag rätt så upptagen med ligaspeedwayen. Det känns skönt att få tävla mycket. Det känns bra att vi är på väg tillbaka till det normala med racing i Polen, Sverige och GP-serien.

Max berättar hur han ser på att GP-seriens inledande omgångar kördes två dagar i rad, tre veckor i följd.
– Det är hårt arbete som gäller, är man inte nöjd med någonting har man inte så mycket tid att rätta till det. Det är ett intressant upplägg, ibland är det bra och ibland mindre bra. Jag är tacksam att det går att genomföra en GP-säsong med tanke på hur läget är i världen. Det är bra att vi får många deltävlingar i GP-serien.

Dags för den frågan som de flesta förarna brukar tycka är svårast, nämligen hur de skulle beskriva sig själva som förare.
–Jag är bestämd och ger alltid 110% i varje heat. Jag gör mitt bästa vart jag än kör, så länge jag gör det kan jag vara nöjd med min insats.

Max Fricke gör sin anda säsong i Indianerna som jagar en slutspelsplats i Bauhausligan

Speedwaysporten är speciell så tillvida att de flesta förarna kör i flera ligor samtidigt. Max kör som sagt i Indianerna i Sverige, i Polen kör han för Zielona Gora. Han berättar vad han gillar med att köra i Sverige.
– Jag gillar verkligen att komma till Sverige. Det är en lite mer avslappnad stämning här än i Polen. Människorna i Sverige är väldigt vänliga, jag gillar även banorna. Det är alltid kul att åka till Sverige, jag njuter av det.

Indianerna är med i striden om den sista slutspelsplatsen, Max vet vad som gäller för att klubben ska ta sig till slutspel.
– Vi behöver vinna fler matcher, vi vet det. När vi har fullt lag är vi bra, tyvärr har vi haft mycket skador på flera förare. Det har varit en tuff säsong med mycket skador som gjort att vi inte kunnat ha samma lag från vecka till vecka. Nu är i stort sett alla tillbaka och då ser det genast bättre ut.

När det kommer till vilket som är Maxs bästa speedwayminne är det inte helt enkelt att välja.
– Det är svårt att välja mellan när jag vann U21-VM och när jag vann en GP-tävling i Torun. Båda är väldigt bra dagar, jag kan inte välja vilket som är bäst, avslutar Max Fricke.

Adam Holman
Bild: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna