- Annons -

Max Fricke: “Ett viktigt år för mig”

Max Fricke gör sig redo för en ny GP–säsong, när jag intervjuade honom i samband med GP–seriens mediedagar berättade han om vad han förväntar sig av årets säsong.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Max Fricke gör i år sin tredje säsong i Grand Prix serien. Säsongen 2021 körde han semifinal i fem av 11 deltävlingar, han tog heller inte färre än sex poäng i någon tävling. Max berättar vad som kommer krävas för att han ska ta ytterligare ett steg i utvecklingen i år.

– Det är ett viktigt år för mig, jag har jobbat väldigt hårt med mig själv och mina cyklar inför säsongen. Jag försöker hela tiden att bli bättre och det är det som kommer krävas av mig även i fortsättningen. Då kan jag ta nästa steg.

Inför den kommande säsongen beslutade Max att fortsätta i Zielona Gora, även fast de gick ner i andraligan i Polen.

– Det finns flera fördelar med det. Jag trivs väldigt bra i klubben och det gör även att jag kan få köra lite mer. Det ger mig utöver att jag gillar att köra för klubben även möjligheten att köra i både Polen, Sverige och England. Jag är nöjd med att kunna vara tillbaka i England i år.

- Annons -
Max Fricke uppskattar att köra lite fler tävlingar i år.


Vad har du för mål med den kommande säsongen?

– Jag vill fortsätta bygga på det jag har gjort bra de senaste säsongerna. Jag ska försöka vinna så många heat och tävlingar som möjligt. Målet är att komma så högt upp som möjligt och utvecklas.

Försäsongen har kommit igång i Polen, Max tycker att allting har fungerat bra så här långt.

– Det har inte varit några konstigheter så här långt, allt har flutit på fint. Det känns skönt att vara tillbaka på cykeln och få några varv i kroppen.

2022 kommer Max Fricke att fortsätta i Indianerna, någonting han ser fram emot.

– Vi har ett bra lag tycker jag. Förra året hade vi lite otur med skador och så. Jag ser fram emot det, det ska bli kul, säger Max Fricke.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna