- Annons -

Masarna beroende av kommunalt avtal: ”Annars får vi börja om”

Masarnas ekonomiska situation är mycket tuff. Nu står hoppet till Avesta kommun, men kommunen är inte säkra på att de kan hjälpa till.

- Annons -

Masarna hotas av konkurs, drygt en miljon kronor måste in i form av ett marknadsföringsavtal med Avesta kommun. På måndag kommer beslutet och tjänstemannen som hanterar ärendet rekommenderar att ansökan avslås.

–  Det är aldrig roligt när det är ett pressat läge, vi hade ju velat ha en färdig trupp och vetat att vi kunde satsa framåt nu, säger Roger Uppgård som är sportchef i Masarna till SVT.

Masarna kör i Bauhausligan om avtalet med kommunen blir verklighet. Om det inte blir det kommer klubben bara att bedriva ungdomsverksamhet 2023.

– I så fall får vi börja om från noll och satsa på våra ungdomar så får vi se hur många år det kan ta innan vi når högstaligan igen.

- Annons -

Anders Åkerström som utrett ärendet har rekommenderat kommunen att säga nej till Masarnas ansökan. Det då klubben har oordning på ekonomin. Ansökan kom dessutom in sent, när säsongen nästan var slut.

Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna