- Annons -

Man behöver inte göra den här sporten farligare än vad den redan är

Gårdagens tävling i Speedway Of Nations blev positiv för Sverige då man kvalificerade sig till finalen i Manchester. Vad som var mindre positivt var banans beskaffenhet.

- Annons -

Banan under gårdgagen var under all kritik. När världsförare tappar kontrollen över sina cyklar som vi såg igår så är det någonting som inte stämmer. Förarna är värda så oerhört mycket bättre. Känns det inte som att den här sporten är farlig nog som den är? Varför i hela friden ska vi då göra den ytterligare lite farligare genom att ha en bana som knappt är körbar.

Nu var det ju givetvis kul att Sverige gick vidare och man gjorde det väldigt bra. Men stundtals kändes nästan gårdagens tävling lite som ett lotteri. Vem har turen att hålla sig på hjulen eller undvika res?

Jag är ingen banexpert, men jag vet tillräckligt mycket om speedwaybanor för att kunna konstatera att så här får det inte se ut. Att släppa ut förarna på det här underlaget är enligt mig djupt oansvarigt.

Jag minns förra årets Speedway Of Nations. Då var det extremt dåligt väder. Trots det så körde man så många heat som krävdes för att tävlingen skulle räknas. Då var det ännu värre än vad det var igår, förarna ramlade gång på gång och stundtals såg det riktigt läskigt ut.

- Annons -

Frågan jag ställer mig är om förarnas säkerhet inte är lika viktigt när det är Speedway Of Nations? Det självklara svarat bör vara att det är den givetvis. Men efter gårdagens tävling och finalen förra året så känns frågan befogad.

Till den andra semifinalen ikväll hoppas jag att vi får se en bana som åtminstone inte är livsfarlig. Kom igen nu, bättre kan ni.
Adam Holman
Foto: Bengt Almgren
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Hej! Har en fråga, kanske dum, men var kan .an speedway i kväll, utan att det ska kosta skjortan och binda sig flera månader?
    Gäller ju även finalen i England och slutet på GP serien nu i oktober.
    Frågan kommer från en 81 årig tant.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna