- Annons -

Maksym Drabik tillbaka: Har skrivt kontrakt i Polen

Maksym Drabik hamnade i blåsväder i samband med de polska finalerna 2019 då det uppdagades att han hade för mycket näring i kroppen. Han fick köra 2020 men blev sedan avstängd för doping 2021. Nu är han tillbaka.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Maksym Drabik var en av speedwayens absolut mest lovande förare. Han har bland annat två JVM-guld på meritlistan. Maksym berättade i en dopingkontroll hösten 2019 att han hade injicerat näring. Det framgick då att näringsmängden var för stor. Det gjorde att en utredning kring Drabik startades. Han fick köra hela 2020 men valde att tillfälligt avsluta karriären i slutet av året då det blev för mycket hat och skriverier om honom. 2021 verkställdes dopingdomen och Maksym missade hela säsongen.

Anklagelserna och avstängningen tog hårt på honom och det var länge oklart om han skulle orka komma tillbaka. Idag står det klart att han kommer tillbaka. År 2022 kör Drabik för Lublin i den polska högstaligan. Det skriver klubben på sin Facebooksida.

Drabik har tidigare kört för Wroclac och Czestochowa i den polska högstaligan.

Om Drabik kör i Sverige 2022 är i skrivande stund oklart. I Sverige har han kört för Lejonen mellan åren 2016-2019. Han hade även kontrakt med dem 2020 och 2021.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna