- Annons -

Linus Sundström nöjd med första året: ”Sverige vaknar till”

Linus Sundström har under året arbetat med sitt projekt Svemo Track Racing days. Ett lyckat koncept som han ser fram emot att utöka mer.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det nya konceptet blev lyckad direkt, träningstillfällena var till för yngre förare på 500cc och 250cc.

– Det har varit väldigt kul och givande, om man jämför med när man träffade dem i våras i Motala och hur de såg ut sista helgen i Avesta så är det en väldig skillnad. Det har varit en rolig resa att följa, både hur de utvecklats som förare och personer. Det har gett mycket energi, jag har fått mycket positiv feedback, säger Linus Sundström.

– Vi visste inte riktigt vart den här säsongen skulle ta vägen, det blev lite som ett pilotprojekt. Jag tycker att det blev väldigt lyckat. Vi hade en helg i Motala med Daniel Davidsson, vi var i Hallstavik, då var Andreas Jonsson med och hjälpte till. När vi var i Avesta så var Pontus Aspgren med, Tony Rickardsson tittade även förbi. Vi hade även gästpass till GP-tävlingen i Målilla där grabbarna fick vara i depån, fortsätter han.

Hur många förare har varit med på det här?

– Det var 15 förare i Motala, i Hallstavik var vi 12 stycken och i Avesta var vi 16 stycken. Det var bra uppslutning tycker jag.

Det tränas på olika saker under helgerna som Linus Sundström och Svemo har arrangerat.

– Vi har utöver speedwayen jobbat mycket med mental träning. Vi hade en föreläsning om det under helgen i Avesta. Speedwaymässigt har vi jobbat mycket med konträning, man ska bestämma själv vart man vill åka.

Hur ser planerna ut nästa år?

– Det planeras för fullt, det kommer bli en fortsättning. Upplägget kommer att vara väldigt annorlunda. Med tanke på uppslutningen och feedbacken i år så känner jag att jag vill fortsätta. Det kommer bli större och bättre nästa år.

Linus ser positivt på flera saker som händer runt omkring i SpeedwaySverige. Återväxten och sportens framtid är ofta ett hett samtalsämne.

- Annons -

– Jag tycker det är bra, det har behövts i många år. Jag håller på lite grann, sen vet jag att de har någonting bra på gång i Hallstavik för speedwayens framtid. Det är bra att Lejonen har ett allsvenskt lag, alla behöver dra sitt strå till stacken. Det känns som att SpeedwaySverige börjar vakna till liv, avslutar Linus Sundström.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna