- Annons -

Lejonen Värvar GP-förare: ”En komplett förare”

Patryk Dudek lämnar Rospiggarna. Det har vi vetat om i några dagar. Nu är det även klart vart den polska GP-föraren hamnar. 2022 kör Dudek för Lejonen från Gislaved.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Sedan det i onsdags stod klart att Robert Lambert lämnar Lejonen har spekulationerna varit många vem som ska ersätta. Idag meddelar Lejonen att man har gjort klar med Patryk Dudek.

Dudek körde den gångna säsongen för Rospiggarna i Bauhausligan. Tidigare har han kört många år för Dackarna.

Lejonens lagledare Mikael Holmstrand är nöjd över värvningen.

- Annons -

– Vi hade inte Dudek på vår radar från början. Han har trivts bra i Rospiggarna och vi har haft många andra kontraktsförhandlingar igång. Men när han kontaktade oss och visade tydligt intresse så lyssnade vi såklart. Vi tog lite tid och analyserade lagbygget, han väntade tålmodigt. Det uppskattar vi verkligen i en värld där tålamod är en bristvara och allmän torghandel om sin egen signatur är mer vardag, säger Mikael Holmstrand.

Att Dudek ansluter till klubben gör givetvis att man tvingas tacka nej till några andra namn. Mikael förklarar hur man har tänkt.

– Vi har sett till hans snitt och kapacitet fått hans signatur på en ekonomisk nivå som passar oss väldigt bra. Vi valde därför att släppa några andra diskussioner för att gå i mål med Dudek.

Dudek trivs bra på Gislavedsbanan. Han har under lång tid haft banrekordet på banan som säsongen 2022 blir hans hemmabana.

- Annons -

– I Dudek får vi en komplett förare. En stilåkare på alla banor. Inte minst är han bra på vår bana. Vi minns med viss fasa när han slog vårt banrekord tre gånger på samma kväll när han gästade oss med Dackarna 2017. En sån kille har man hellre med sig än mot sig kan man lugnt säga.

Mikael berättar vad det var med Lejonen som fångade Dudeks intresse.

– Just att han gillar vår bana var såklart avgörande. Vi ligger även bra till geografiskt och har kommit överens om att han inte kommer att köra alla matcher i grundserien. Det passar hans schema och vårt tänk om att kunna rulla på en bred trupp nästa år.

Jämfört med 2021 års lag så är det en del förändringar i laget. Det är fler toppar nu än tidigare.

– Med Dudek får vi än mer spets. Han har precis som Kubera högre snitt än någon hade i årets Lejontrupp. Med de båda tillsammans får vi väldigt starka heatledare och när någon står över kan vi släppa in andra och ge dem större uppgifter och få utväxling på hela truppen, avsluta Mikael Holmstrand.

Dudek går in på snittet 2.068

Lejonen 2022
Dominik Kubera 2.078
Patryk Dudek 2.068
Dimitri Bergé 1.750
Oliver Berntzon 1.646
Hubert Legowik 1.250
Mathias Thörnblom 0.500
Casper Henriksson 0.500

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna