- Annons -

Lejonen förstärker på svensksidan: ”Passar mig perfekt”

Lejonen är sedan en tid tillbaka i princip färdiga med sitt lagbygge inför den kommande säsongen, idag står det dock klart att man förstärker svensksidan i form av 33-årige Jeremia Thelaus.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Lejonen har tre svenska förare som är tänkta att köra regelbundet 2022 i form av Oliver Berntzon, Mathias Thörnblom och Casper Henriksson. Idag meddelar klubben att man även skriver kontrakt med den 33-årige värmlänningen Jeremia Thelaus. Thelaus gjorde under säsongen 2021 comeback, 2022 kommer han att fungera som backup till framförallt Mathias Thörnblom och Casper Henriksson.

I ett pressemeddelande kommenterar lagledare Anders Fröjd hur han ser på värvningen.

– Han är backup till våra 0.500 förare. Vi har sökt förare och Jeremia passar bra in i det vi har letat efter. Han har kört på väldigt hög nivå tidigare och har varit proffs i England. Han vet sin roll och accepterar att han kommer att  stå vid sidan av och vara redo.Betydelsen av att Jeremia ansluter blir att vi känner oss trygga på svensksidan och tål skador utan att möblera om bland högsnittarna i laget, säger Anders Fröjd.

Jeremia Thelaus är även han nöjd med möjligheten som dök upp när Lejonen kontaktade honom.

- Annons -

– Det kommer att bli kul. Banan i Gislaved passar mig perfekt då jag gillar stora svängar. Jag hade egentligen inte motorer som räcker till på elitnivå men när klubben erbjöd sig att hjälpa mig med en riktig motor var det inte så mycket att fundera på. Jag ser verkligen fram emot våren och att hitta tillbaka till den nivå jag hade innan jag la av, säger Jeremia Thelaus.

Jeremia Thelaus ansluter med ett snitt på 0.500 poäng per heat, utöver Lejonen kommer han även att köra för Valsarna i Allsvenskan och Karlstad 054 i div 1.

Lejonen 2022
Bartosz Zmarzlik 2.839
Dominik Kubera 2.078
Patryk Dudek 2.068
Maksym Drabik 1.971
Dimitri Bergé 1.750
Oliver Berntzon 1.642
Jakub Miskowiak 1.571
Hubert Legowik 1.250
Mathias Thörnblom 0.500
Casper Henriksson 0.500
Tony Gudbrand 0.500
Edwin Pohjantähti 0.500
Jeremia Thelaus 0.500

Adam Holman
foto: Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna