- Annons -

Lejonen förlänger med två viktiga förare: ”Var inte så mycket att fundera på”

Lejonens säsong tog slut i tisdags efter att man fick stryk av Dackarna i kvartsfinalen. Nu står det klart att man förlänger med två av sina svenska förare till 2022. Både Oliver Berntzon och Mathias Thörnblom är klara för ytterligare ett år i klubben.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Oliver Berntzon kom tillbaka till sin moderklubb Lejonen inför säsongen 2021. Nu väljer han att förlänga med klubben där allt började. Såhär säger han om sin säsong i Lejonen 2021.

– Tyvärr så var det väldigt upp och ner. Det hade inte så mycket med klubben att göra utan det var en sådan säsong för mig i år, jag hade svårt att hitta rätt. Tyvärr återspeglar det sig lite i klubbens resultat. För egen del var det ett lärorikt år, säger Oliver Berntzon.

Att få köra för hemmafansen i på banan där han växte upp är någonting han har njutit av.

– Det var jättekul att det fick bli publik överhuvudtaget. Jag kände verkligen av att det var lite mer hemmapublik jämfört med vad jag haft i de andra klubbarna. Det var mer folk som jag känner på matcherna, släkt och vänner. Det blir lite roligare då.

- Annons -

När Oliver skulle bestämma sig vart han skulle köra 2022 var det inget jättesvårt val.

– Jag trivs bra i klubben, jag trivs med Anders och Mikael. Det är speciellt att köra för klubben där man växte upp. Jag har sagt att jag vill köra här resten av karriären, då vore det dumt att byta efter en säsong. Så det var inte så mycket att funder på.

Oliver Berntzon behövde inte fundera så mycket när han valde att stanna i Lejonen.

Lejonen åkte ut i kvartsfinal i år. Oliver ger sin syn på vad han tycker att klubben kan förbättra och bygga vidare på till nästa år.

– Vi blev lite ihåliga i vissa matcher. Sista halvan när förare föll igenom så fungerade det inte, då märkte vi att laget saknade en riktig raket. Vi behöver en riktig nummer ett, jag och Lambert skulle kunna vara det men vi föll igenom i några matcher. Vi behöver någon som kan vara det i varje match. Jag hoppas jag kan ta den rollen nästa år, vi behöver någon mer för att säkra upp när någon faller ur, avslutar Oliver Berntzon.

Stannar gör även Mathias Thörnblom som har gjort många år i klubben han berättar hur han ser på fortsättningen i Gislavedsklubben.

– Det känns bra att fortsätta, det har blivit mitt andra hem. Jag trivs bra i klubben och med fansen och allt runtomkring. Det var ett väldigt lätt val att stanna, klubben har alltid skött skött sig och tror på mig. Jag ser fram emot nästa år.

Mathias har som sagt kört i klubben länge, han har dock inte vunnit SM-guld ännu. Någonting han såklart är sugen på.

– I och med att Lejonen blivit som mitt andra hem så betyder klubben väldigt mycket för mig. Det känns nästan som min moderklubb. Min dröm är att få vinna ett SM-guld med Lejonen.

Mathias Thörnblom drömmer om SM-guld med Lejonen.

Säsongen 2021 innehöll för Mathias del precis som klubbens lite blandade resultat. Det finns vissa saker han tar med sig.

– Jag tar med mig de bra heat som jag gjorde. Jag vet vad jag kan prestera och ska försöka göra det ännu bättre nästa år, avslutar Mathias Thörnblom.

Klara för Lejonen 2022
Oliver Berntzon, 1.642
Mathias Thörnblom, 1.000

Adam Holman
Foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna