- Annons -

Lejonen Bekräftar: Ciernak är klar för klubben

Anders Fröjd har i en intervju till Speedway Racing sagt att Mateusz Cierniak är klar för klubben. Nu bekräftar klubben att han är klar för 2023.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Anders Fröjd har till tidningen Speedway Racing uppgett att Mateusz Ciernak är klar för Lejonen inför säsongen 2023. Nu bekräftas det på klubbens hemsida.

”Årets juniorvärldsmästare Mateusz Cierniak är en man som många klubbar dragit i och där ryktena gått heta en tid. Därför är vi väldigt glada över att hans val föll på Lejonen.

Mateusz vann årets junior-VM överlägset efter att ha vunnit de två första omgångarna och kommit trea i den tredje och sista. JVM:s två första deltävlingar genomfördes på riktigt dåliga banor och där visade Cierniak att han är en fullt utvecklad chaufför trots ung ålder. Som alla polacker har han en väldigt bra grundutbildning i sitt speedwayåkande, är seriös och har ordning på både organisation och material.

Under året blev han också polsk mästare i sitt klubblag Lublin där vi under året också hade många andra förare och dessa har bara gott att säga om Mateusz. Han körde samtliga matcher i ligan och stannade på 1,500 i snitt i Polen vilket är väldigt bra för en junior”, står att läsa på Lejonens hemsida.

- Annons -

Mateusz Cierniak går in på snittet 1.250

Lejonen 2023
Bartosz Zmarzlik, 2.800
Oliver Berntzon, 1.878
Mateusz Cierniak, 1.250

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna