- Annons -

Kim Nilsson: ”Klubbarna borde drivas mer som företag”

Masarna lyckades inte få ordning på ekonomin, det gör att de inte kommer till start i år. Kim Nilsson ger sin syn på det.

- Annons -

På knappt ett år har Bauhausligan blivit två klubbar fattigare, både Vetlanda och nu senast Masarna har fått lämna på grund av ekonomiska bekymmer.

En av Sveriges GP-förare Kim Nilsson förklarar vad han tror är lösningen på att klubbarna ofta hamnar i ekonomiska problem.

– Jag kan ju bara säga vad jag tror och tänker, men överlag tror jag mycket på att driva klubbarna mer som företag. Det är några i Sverige som har kommit dit, men det är vanligare i exempelvis Polen och England. Det gäller att ta ansvar för klubbens ekonomi och se till att ekonomin går runt. Har man inte tillräckligt med pengar kan man inte bara gasa och hoppas på att det löser sig, säger Kim Nilsson till Norrtelje Tidning.

Kim Poängterar att det finns flera saker som blir viktiga för att klubbarna ska få bättre ekonomi.

- Annons -

– Sedan gäller det för alla att fundera kring hur vi kan locka tillbaka publiken som försvann lite grann efter coronapandemin. För just nu kan det vara lite moln på himlen och så kommer tusen personer färre. Och det kommer tyvärr aldrig att hålla. Någonstans är publiken, och ekonomin, grunden för att serien och sporten ska kunna vara attraktiv och locka världsstjärnor.

Kim har kört fem säsonger i Masarna, att klubben nu inte kommer till start är naturligtvis någonting han tycker är synd.

– Jag bryr ju mig, jag är sådan som person. Och det här är väldigt tråkigt. Man får ju lite hjärta för en klubb efter så många år. Nästa grej är också att man nu blir utan en bana (Brovallen) som jag tycker är en av de bästa i landet. Det har varit skitroligt att komma dit och nu blir det inte så.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna