- Annons -

Kim Nilsson efter första finalplatsen: ”Jag har flytet på min sida”

På en bana han aldrig varit på tidigare slog Kim Nilsson till med sin första finalplats. Han vann dessutom sitt första heat i GP- karriären.

- Annons -

När jag anlände till Teterow under lördagen funderade jag på om Fredrik Lindgren kunde ta en ny finalplats? Det kunde han inte. Trots det så fick vi en svensk i finalen då Kim Nilsson klev fram och visade klass.

Efter att ha plockat fyra poäng på tre heat gick han i heat 14 ut och plockade sin första trea i GP-karriären. Trots att han nollade i sitt sista heat så räckte det till en semifinal. I semin blev han tvåa, med andra ord var han klar för final. Väl där slutade han fyra.

Om inte det här var imponerande nog så kan vi även meddela att det här var första gången han var här.

– Jag hade ingen koll på den här banan alls. Det är väl Huckenbeck (lagkamrat i Rospiggarna) som har bra koll, men vi var ju motståndare idag så han ville inte hjälpa mig, skrattar Kim Nilsson.

- Annons -
Det var första gången någonsin som Kim Nilsson körde i Teterow. Trots det gick det bra.

Det började dock inte så bra för Kim. Han nollade i sitt första heat.

– Jag började med en miss i första heatet där jag blev omåkt av Lindgren när jag fick res. Såna missar får man inte göra, därefter har jag flytet på min sida. Det känns skönt att ha tagit sig till semin.

Steget till GP-serien har varit stort för Kim.

– Många förstår nog inte hur stort steg det är att köra i GP-serien, det går inte att ge bort någonting. Idag använde jag min intelligens på banan och hade bra starter, då kommer poängen.

Foto: Erik Kruse

Hur upplevde du banan?

– Jämför man med hur den var förra året så var den väl bra, men det var spårigt. För min del var det nog bra att jag fick använda min åkskicklighet. Det var jobbigt för mitt brott i handen, den är ganska öm nu, avslutar Kim Nilsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna