- Annons -

Kim Nilsson “det är viktigt att man inte svävar iväg”

Kim Nilsson blev 2020 bäste svensk i Bauhausligan. Till säsongen 2021 byter han klubb till Rospiggarna där han kommer få en viktig roll. Nyckeln till fortsatt utveckling är att inte sväva iväg utan förbättra småsaker hela tiden.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Kim Nilssons intresse för speedway kommer från hans farfar och pappa som båda körde speedway. Det var dock länge motocross som gällde för Kim.
– Intresset för speedway kommer ganska naturligt för mig då både min farfar och pappa körde. Jag började med motocross när jag var liten, jag kände när jag var 16 år att det var dags att testa speedway. Det såg roligt ut och jag visste ju att farfar och pappa gillade att köra, säger Kim Nilsson.

Kim tror att han motocrossen har hjälp honom att bli en mer komplett förare.
– Jag tror att crossen har hjälpt mig mycket. Jag har lärt mig att kunna hantera alla typer av underlag. Man får en bra grund att stå på. Man blir en duktig motorcykelförare och det känner jag att jag har haft nytta av.

Säsongen 2020 var sportsligt bra för Kim, han gjorde sin bästa säsong i Bauhausligan någonsin.
– Självklart var säsongen speciell, det tror jag alla tyckte. I Bauhausligan gick det väldigt bra och jag gjorde min bästa säsong någonsin i Sverige. Det var tråkigt att Allsvenskan inte blev av. Det var en konstig känsla att vi inte hade någon publik.  Jag kommer komma ihåg säsongen och jag tycker den var lyckad. Jag har som mål varje år att bli bättre och det tycker jag att jag lyckades med.

- Annons -

Inför 2021 är målet som tidigare nämnts att höja sig och bli bättre. Fokuset ligger på detaljer som tillsammans ska ta Kim till nästa nivå.
– Jag jobbar inte med några skyhöga mål, jag försöker att inte sväva iväg. Jag sätter mål jag vet att jag kan nå. Fokuset på 2021 ligger på att förbättra starterna, det jobbar jag med hela tiden. Jag kommer också förbättra motormaterialet. Eftersom att jag ställer upp i EM och GP kvalen så är det ju självklart att jag kommer försöka gå långt där. Man ställer inte upp om man inte tror att man kan vinna.

Kim byter till säsongen 2021 klubb i Sverige. Han lämnar Masarna för att åter representera Rospiggarna. Han ser det som ett bra miljöombyte och att det är roligt att komma tillbaka till den mest lokala klubben då han är från Stockholm.
– Förhoppningsvis blir det ett bra miljöombyte, jag hoppas att det leder till en fortsatt bra utveckling. Jag trivdes väldigt bra i Rospiggarna. När jag bytte till Masarna var det mycket för att se någonting nytt och utvecklas och det tycker jag att jag gjorde.  Det är kul att det är hyfsat lokalt från mig då jag är från Stockholm.

I Rospigggarna får Kim en viktig roll av lagledare Peter Jansson, någonting han trivs med.
– Jag trivs med rollen jag får, jag hade en viktig roll i Masarna också. Är man lagkapten så har man ansvar för mer än bara det som händer på banan. Det gäller att vara lyhörd för allting som vi kan förbättra för att lyckas som ett lag. Det känns inspirerande och jag gillar att bolla idéer med Peter. 

Under vintern har Kim ägnat tiden åt att köra enduro och jobbat med servicejobb på industrier.
– Jag kör enduro för att jag tycker det är förbaskat roligt och för att jag känner att jag har nytta av det i min speedway.

- Annons -

Som förare Beskriver Kim att han är väldigt fokuserad och noggrann.
– Från att jag går banan tills att tävlingen är slut fokuserar jag på det som ska göras till 100%. Jag är noggrann med förberedelserna. Vissa skulle nog säga att det går överstyr men för mig är det bara så det ska vara.

2021 kommer Kim representera Rospiggarna i Bauhausligan och Griparna i Allsvenskan. I Polen står han skriven i Tarnow men där är det lite oklart vad som händer.
– Jag står skriven i Tarnow men det är lite avvaktande. Jag har ett Warsawakontrakt men jag får se vad som händer. Jag vet hur det blev förra året med corona och så. Jag avvaktar tills jag vet vad som händer så får vi se hur det blir. Det är ett beslut från min sida, jag känner ingen stress utan tar det som det kommer.

Slutligen undrar jag vilket som är Kims bästa speedwayminne.
– Min första senior SM medalj 2014 i Nyköping när jag tog ett silver var speciellt. Jag hade haft som mål att ta medlaj och körde för Griparna då så det var ju hemmabana. Lag SM silver med Vargarna 2009 när vi tippades i botten var också häftigt. Givetvis var SM-guldet 2020 med Masarna stort, guld är alltid guld, avslutar Kim Nilsson.
Adam Holman
Foto: Erik Kruse
Artikeln i samarbete med Lindvalls kaffe

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna