- Annons -

Kanske kan Bauhausligan bli det den borde varit för längesen?

Flera klubbar ser ut att behöva sänka sina budgetar till nästa år. Jag välkomnar det, så länge inte alla lag tvingas anpassa sig.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Bauhausligaklubbarna, ja inte alla men flera av dem har haft ett tufft år. Tongångarna just nu är att flera klubbar kommer göra någonting åt det. Det är åtminstone tre klubbar som har uttalat att man sänker budgeten till nästa år.

Det låter bra, ett vanligt problem och en vanlig missuppfattning inom speedwayen har varit att alla lag i Bauhausligan ska kunna vinna SM-guld varje år. Det är en helt ofattbar tanke, vilken annan sport fungerar så?

Det är inte så konstigt att klubbarna går dåligt om man tror att det är en rättighet att vinna guld. Det borde väl vara alldeles självklart när det gäller elitidrott att man ibland måsta ta några tuffa år för att bygga upp klubben. Det går inte att satsa för guld varje år.

- Annons -

Nu verkar det som att vi är på väg mot just det, att några klubbar kommer att få jobba lite bakom de andra. Det låter sunt tycker jag. Vad vi absolut inte ska göra är dock att sänka snittet. Jag vet att det åtminstone finns tre klubbar som det inte går någon nöd på. De ska inte straffas för det. Snarare tvärtom, de är väl värda att få bygga ett bra lag till nästa år.

Man behöver inte vara så oerhört rädd för en ojämn serie som speedwayen är. Klart att det är kul när lagen är jämna, men det får inte straffa de som gör ett bra jobb. Vilket det gör om man sänker snitten.

Jag hoppas och tror att Bauhausligan nästa år kan bli det den kanske redan borde ha varit för längesen. En liga där vissa klubbar i lugn och ro får bygga, ta steg framåt och få en välmående klubb igen. Samtidigt har vi klubbar som tagit de tuffa åren och nu får belönas för det.

Sköter man sin klubb rätt så kommer man till toppen igen, lita på mig. Speedway borde inte vara någon skillnad från resten av livet, har man tålamod och jobbar hårt så kommer man ta sig långt. Man kan inte skynda sig till toppen, eller SM-guld.

Så mycket vill Smederna ha i extra sponsring
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna