- Annons -

Jonas Jeppesen: “Alla var oerhört trevliga”

Jonas Jeppesen imponerade på många under säsongen 2020. 2021 ska han köra i polska Ekstraliga och svenska Bauhausligan. Målet är att hålla samma nivå som 2020. Han ser fram emot att köra i Indianerna där han trivdes väldigt bra 2020.

- Annons -


Intresset för speedway började när Jonas var liten. Det har han sin farbror att tacka för.
– Min farbror var assiterande lagledare i det danska landslaget. Han var även lagledare för danska klubblag under många år och han vann många titlar. Han tog med mig på speedway och jag ville börja köra själv. När jag var elva år fick jag testa att köra och jag älskade det, säger Jonas Jeppesen.

Säsongen 2020 började speciell men skulle sedan komma att bli lite av en genombrottsäsong för Jonas.
– Det började tufft med att vi inte kom igång på grund av Covid-19. Jag hade en del problem i mitt privatliv i början av säsongen som var väldigt tuffa. När vi väl kom igång visste jag inte riktigt vart jag stod sportsligt eller hur framtiden skulle se ut. Jag hade en fantastisk säsong i Sverige. Jag trivdes fantastiskt bra i Kumla och gjorde många bra matcher. I Polen gick det också bra, överlag en helt fantastisk säsong.

Nyckeln till framgången i Sverige är att Jonas började njuta mer av racingen och tro på mig själv.
– Jag började fokusera på att njuta mer av racingen och tro på att jag kan slå de allra bästa förarna. Det fungerade bra och jag känner att jag utvecklades mycket som förare under 2020.

De nya reglerna i Polen gör att Jonas till säsongen 2021 var tvungen att välja mellan Sverige eller Danmark som andra land efter Polen. Valet föll på Sverige och Kumla Indianerna.
– Jag tycker inte om de nya reglerna och jag tycker det ska vara upp till förarna själva att bestämma. Det tar död på sporten när de försöker bestämma över förarna. Jag älskar att köra i Danmark och det är tråkigt att det blev som det blev. Jag hade tänkt mig en lång framtid i båda klubbarna men nu blev det såhär och jag ser fram emot att köra för Kumla ett år till.

- Annons -

Som förare beskriver Jonas att han är bra på att köra om och att han har bra åkstil.
– Självklart är det skönare att få en bra start men jag skulle säga att jag är tålmodig och bra på att köra om. Jag har bra stil och jobbar hårt med att förbättra mig hela tiden.

Målet med säsongen 2021 är att leverera i Ekstraliga och att leva upp till snittet i Sverige.
– Jag kommer köra i Ekstraliga i Polen 2021 så det gäller att klara av det steget vilket inte kommer bli helt enkelt. Jag vill leverera även på den nivån. I Sverige siktar jag på att kunna hålla samma snitt som 2020 även fast ligan är bättre. Jag vill vara jämn och leverera bra med poäng. Självklart hade det varit roligt att kvala in till EM-serien.

För att utvecklas till säsongen 2021 har Jonas jobbat extra hårt med att utveckla maskinmaterialet och skaffa fler sponsorer.
– Jag har jobbat hårt med att hitta sponsorer och jag har gått igenom mitt maskinmaterial för att se vad jag kan förbättra. Jag har lagt många timmar på att träna styrka så att jag är i bra form tills säsongen startar.

Indianernas lag 2021 tycker han ser bra ut och han trivs väldigt bra i klubben.
– Laget ser väldigt starkt ut och någonting som förvånade mig var hur oerhört trevliga alla i klubben var. Vi hade en grym lagsammanhållning, vi vann som ett lag och vi förlorade som ett lag. Jag ser fram emot att komma tillbaka och jag hoppas verkligen vi får ha publik på arenan.

Jonas bästa speedwayminne var förra året i Ostrow.
– Jag kom in i heat 10 och åkte de sista fem heaten av sex. Jag tappade inte en enda poäng. Den dagen tog min karriär fart på allvar skulle jag säga, avslutar Jonas Jeppesen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Artikeln i samarbete med Lindvalls Kaffe
Var läsningen värd några kronor? Swisha gärna ett frivilligt bidrag till 1230908236 för att stötta arbetet med sidan. Varje krona hjälper mig extremt mycket att upprätthålla sidan då det medför en hel del utgifter för mig. Inget bidrag är för litet allt bidrag är välkommet

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna